Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre er i Arendal denne uken.  Foto: Aleksander Nordahl
Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre er i Arendal denne uken.  Foto: Aleksander Nordahl les mer

Politikk

Støre selger seg ut av omstridt byggeprosjekt

Ap-leder Jonas Gahr Støre har solgt sine andeler i et byggeprosjekt der det ble avdekket arbeidsforhold uten tariffavtaler og med «løsarbeiderkontrakter».

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

– Jeg besluttet å selge våre tre prosent andeler i lys av det som fremkom om forhold på byggeplassene. Jeg fant det riktig å spørre de gjenværende eierne om de ønsket å kjøpe våre andeler fordi det er andeler det er vanskelig å omsette på vanlig vis, sier Støre til Dagbladet.

Tjente tre millioner kroner

Ifølge avisen investerte Ap-lederen 1,5 millioner kroner til sammen i de to boligprosjektene han nå selger seg ut av. Dermed sitter han igjen med en fortjeneste på tre millioner kroner, etter å ha akseptert et tilbud på 4,5 millioner kroner fra de øvrige eierne i byggeprosjektene.

Ifølge Støre kunne fortjenesten vært høyere dersom han hadde ventet med å selge seg ut til de 188 leilighetene er ferdig bygd. Saken har imidlertid vært en hodepine for Ap-lederen, som har fått kritikk fra Fellesforbundet, Senterpartiet, Rødt og Høyre for eierskapet.

Pratet mot dumping

Både i talen til Aps landsmøte og i 1. mai-talen kort tid etterpå, sto kampen mot sosial dumping sentralt, og Støre pekte spesielt på byggebransjen som problemområde.

Flere av arbeiderne i byggeprosjektet Grenselunden, hvor Støres selskap Fernstø hadde en eierandel på 3,26 prosent, hadde ifølge Dagbladet nettopp denne typen arbeidsavtaler som Ap-lederen har omtalt som «nulltimerskontrakter» eller «løsarbeiderkontrakter».

f(Vilkår)

Arbeiderpartiet Stortingsvalget 2017 Jonas Gahr Støre Politikk
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.