Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre er i Arendal denne uken.  Foto: Aleksander Nordahl
Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre er i Arendal denne uken.  Foto: Aleksander Nordahl les mer

Politikk

Støre selger seg ut av omstridt byggeprosjekt

Ap-leder Jonas Gahr Støre har solgt sine andeler i et byggeprosjekt der det ble avdekket arbeidsforhold uten tariffavtaler og med «løsarbeiderkontrakter».

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

– Jeg besluttet å selge våre tre prosent andeler i lys av det som fremkom om forhold på byggeplassene. Jeg fant det riktig å spørre de gjenværende eierne om de ønsket å kjøpe våre andeler fordi det er andeler det er vanskelig å omsette på vanlig vis, sier Støre til Dagbladet.

Tjente tre millioner kroner

Ifølge avisen investerte Ap-lederen 1,5 millioner kroner til sammen i de to boligprosjektene han nå selger seg ut av. Dermed sitter han igjen med en fortjeneste på tre millioner kroner, etter å ha akseptert et tilbud på 4,5 millioner kroner fra de øvrige eierne i byggeprosjektene.

Ifølge Støre kunne fortjenesten vært høyere dersom han hadde ventet med å selge seg ut til de 188 leilighetene er ferdig bygd. Saken har imidlertid vært en hodepine for Ap-lederen, som har fått kritikk fra Fellesforbundet, Senterpartiet, Rødt og Høyre for eierskapet.

Pratet mot dumping

Både i talen til Aps landsmøte og i 1. mai-talen kort tid etterpå, sto kampen mot sosial dumping sentralt, og Støre pekte spesielt på byggebransjen som problemområde.

Flere av arbeiderne i byggeprosjektet Grenselunden, hvor Støres selskap Fernstø hadde en eierandel på 3,26 prosent, hadde ifølge Dagbladet nettopp denne typen arbeidsavtaler som Ap-lederen har omtalt som «nulltimerskontrakter» eller «løsarbeiderkontrakter».

f(Vilkår)

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Arbeiderpartiet Stortingsvalget 2017 Jonas Gahr Støre Politikk
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.