Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Hadia Tajik stilte til morgenprat på Mediebåten i Arendal torsdag. Foto: Torstein Bøe, NTB Scanpix
Hadia Tajik stilte til morgenprat på Mediebåten i Arendal torsdag. Foto: Torstein Bøe, NTB Scanpix les mer

Arendalsuka

Hadia Tajik rapporterer om god stemning i Ap tross dårlige målinger

– Det er ingen krisestemning i Arbeiderpartiet, men vi må jobbe beinhardt, sier nestleder Hadia Tajik.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Hun måtte svare om nedgangen på meningsmålingene da hun stilte til en morgenprat på Mediebåten under Arendalsuka torsdag.

Tajik påpeker at «krisemålingen» NRK presenterte tirsdag var tatt før partilederdebatten, der kommentatorer flest mente partileder Jonas Gahr Støre gjorde det skarpt. Men på spørsmål om hun forventer bedre målinger etter dette, svarer Tajik:

– Jeg forventer ingenting. I valgkamp må man ikke kan ta noen ting for gitt. Jeg innser og hele Ap innser at vi er nødt til å jobbe beinhardt for å få budskapet opp og frem.

Hun mener mye står på spill.

Tajik viste til at Høyre og Frp ønsker å kutte skattene med henholdsvis 25 og 50 milliarder kroner, mens Ap har sagt partiet vil øke skattene med opptil 15 milliarder kroner.

– Det handler ikke om å øke skattene fordi det er gøy å øke skattene, det handler om å bygge fremtidens velferdssamfunn, sa Tajik.

Nedadgående trend

Norstats måling for NRK viste en nedgang på hele 5,9 prosent og en oppslutning på bare 27,1 prosent for Arbeiderpartiet. Ingen andre målinger har vist et så dårlig resultat, men trenden har uten tvil vært nedadgående siden før jul, da partiet nærmet seg 36 prosent i snitt på målingene. Snittet for meningsmålingene i juli var 32,1, ifølge beregninger fra Poll of polls.

Tajik tok seg ikke tid til å svare på flere spørsmål etter at Stavanger Aftenblads kommentator Harald Birkevold var ferdig med sin utspørring torsdag formiddag. Til Dagbladet gir hun denne forklaringen på hva som er gått galt:

– Vi hadde et veldig godt utgangspunkt før sommeren, og det kan hende mange av våre velgere tenkte at seieren var vår. Derfor er det så viktig for meg å si at ingenting er gitt. Marginene er små. Hvis du ønsker et regjeringsskifte, så må du stemme Arbeiderpartiet.

KrF-flørt og manglende arbeidsledighet?

Flere årsaker til de dårlige målingene har vært nevnt, blant annet at Ap-velgere er skeptiske til flørten med KrF og at partiet har bommet med «virkelighetsbeskrivelsen», med arbeidsledighetstall på vei ned. Det stilles også spørsmål ved det er en vinnersak å love skatteøkning på opptil 15 milliarder kroner. Men Tajik avviser at partiet har bommet med strategien og budskapet.

Partiets andre nestleder, Trond Giske, avviste onsdag at KrF-invitasjonen er utslagsgivende.

– Nei, jeg tror at blant Ap-velgerne, så er KrF ganske spiselig. Husk at Gro Harlem Brundtland fikk alle sine statsbudsjett gjennom ved hjelp av KrF og at vi har en lang historie med å samarbeide med KrF. Det jeg tror flere av våre velgere heller har vært skeptisk til, er et samarbeid med Venstre, sa han til NTB.(Vilkår)

Stortingsvalget 2017 Arbeiderpartiet Arendalsuka
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.