Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Bjørn Alexander Brem (innfelt som Gothminister) selger et herskapshus i Homansbyen for 48 millioner. I 1993 kjøpte moren hans det for 3,3 millioner. Bildet av ham er tatt inne i huset. Foto: Sebastian Ludvigsen/Tinagent og Privatmegleren
Bjørn Alexander Brem (innfelt som Gothminister) selger et herskapshus i Homansbyen for 48 millioner. I 1993 kjøpte moren hans det for 3,3 millioner. Bildet av ham er tatt inne i huset. Foto: Sebastian Ludvigsen/Tinagent og Privatmegleren les mer

Eiendom

Advokat selger arvet herskapshus for 48 millioner

– Jeg kommer helt sikkert til å angre, sier Bjørn Alexander Brem, også kjent som artisten Gothminister.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Boligpriser

Klikk på kartet for å søke på boligpriser i et område du er interessert i.

Brems mor, Liv Greta Brem, kjøpte herskapshuset i gotisk tudorstil i Homansbyen i Oslo i 1993 for 3,3 millioner kroner.

Hun har senere påkostet mye, blant annet bygget til en utleiedel med garasjer.

Da hun døde i fjor, arvet sønnen Bjørn Alexander den arkitektoniske perlen. Nå ligger huset ute til salgs på Finn for 48 millioner kroner gjennom Privatmegleren Dyve & Partnere og Sem & Johnsen.

– Moren min drømte om å bo i dette huset helt siden hun var liten, og etter hvert gikk drømmen i oppfyllelse, forteller Bjørn Alexander Brem.

Brem er advokat i Norsk Filmforbund, og for musikkinteresserte er han også kjent under navnet Gothminister. Bandet hans med samme navn spiller gothic metal og industrial metal.

– Jeg har aldri bodd i huset selv, men det er et hus som har gitt meg mye inspirasjon opp gjennom årene. Vi har også tatt bilder til et platecover i huset og brukt mange møbler derfra på promobilder – det er jo et hus i gotisk stil, sier Brem.

Lysekroner fra Slottet

Eiendommen fra 1859 har et bruksareal på 387 kvadratmeter og ligger på en av byens beste adresser – Oscars gate – bak Slottet.

Oscars gate 25A og B. Nå er eiendommen til salgs for 48 millioner. Foto: Privatmegleren

Arkitekten bak byggverket var Georg Andreas Bull, som også står bak en rekke andre kjente bygninger, blant annet Vestbanehallen.

Oscarsgate 25 fikk gjennomført dekor innvendig og utvendig, i en helt særegen tudorstil – en stilart som preget siste del av gotikken. Bygningens karakter, ornamenter og utsmykning er blitt godt bevart.

– Det henger lysekroner i huset som tidligere har hengt på Slottet, og den samme stilen går igjen på Oscarshall på Bygdøy, et lystslott som Kong Oscar i sin tid brukte som fritidssted, opplyser Bjørn Alexander Brem.

Guidet selv turister gjennom huset

Han forteller at moren var svært opptatt av historie og bevaring, og gjennom årene har hun selv guidet mange turister rundt i huset og fortalt historien om eiendommen.

– I dag ligger jo huset midt i byen. Men den gang det ble oppført var det et landsted hvor man kunne se havet fra huset, sier han.

Liv Greta Brem tok godt vare på huset, og var tro mot den opprinnelige stilen. Foto: Privatmegleren

Moren Liv Greta Brem var også en ivrig samler:

Gjennom nesten 40 år bygde hun, etter en mangfoldig karriere blant annet som fotomodell og advokat, opp en i norsk sammenheng helt enestående samling dukker og leketøy, blant annet dukker fra Edvard Munchs barndom. 

– Samlingen teller over 1000 dukker. Cirka 600 ble fraktet til USA, der de nå selges gjennom auksjonshuset Theriault's. Resten av samlingen og en del møbler fra huset ligger ute for salg hos Blomqvist Nettauksjon, sier Bjørn Alexander Brem.

– Kommer sikkert til å angre

Han legger ikke skjul på at det blir tungt å selge huset, som han har mange minner fra.

– Jeg har ikke lyst, men har tatt beslutningen. Det krever mye tid og ressurser å holde et slikt hus ved like, og jeg skulle gjerne ha gjort det selv. Men jeg håper og tror at de rette kjøperne dukker opp. Det er et veldig kult objekt, og det finnes en del muligheter. Jeg kommer sikkert til å angre på at jeg selger, men nå er valget tatt, sier Brem til DN.(Vilkår)

Eiendom
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.