Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger

Utenriks

Amerikansk kvinne vant mot Johnson & Johnson - fikk 3,3 milliarder i erstatning

Hevdet selskapets babypudder ga henne kreft.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Eva Echeverria fra California saksøkte selskapet med den påstand at talkumen i Johnson & Johnsons babypudder medfører eggstokkreft når det brukes jevnlig og over lengre tid av kvinner til hygieniske formål.

Echeverria mener selskapet ikke ga forbrukerne tilstrekkelig advarsel om en mulig kreftrisiko forbundet med talkum.

Echeverria hevder i søksmålet at hun fikk kreft som et «umiddelbart resultat av talkumpulverets urimelig farlige og mangelfulle egenskaper».

Anker saken

Johnson & Johnson vil anke juryens avgjørelse om at de må betale 417 millioner dollar til kvinnen. Selskapets talskvinne Carol Goodrich sier at selv om Johnson & Johnson har sympati med dem som rammes av eggstokkreft, er det støtte i vitenskapen for at babypudderet er trygt å bruke.

Echeverrias advokat Mark Robinson sier klienten håper kjennelsen vil føre til at Johnson & Johnson plasserer ytterligere advarsler på sine produkter.

– Echeverria er i ferd med å dø av denne eggstokkreften, og hun har sagt til meg at det eneste hun ønsket å gjøre, var å hjelpe andre kvinner rundt om i landet som har fått eggstokkreft etter å ha brukt Johnson & Johnson i 20 og 30 år, sier Robinson.

Søksmålet i California føyer seg inn i en rekke andre erstatningssaker mot selskapet fra kvinner som har fått eggstokkreft og forklarer det med mangeårig bruk av selskapets talkumprodukter.(Vilkår)

Johnson & Johnson Jus Helse Utenriks
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.