Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Statsminister Erna Solberg (H) går forbi Jonas Gahr Støre i ny måling. Foto: Johannes Worsøe Berg
Statsminister Erna Solberg (H) går forbi Jonas Gahr Støre i ny måling. Foto: Johannes Worsøe Berg les mer

Politikk

Solberg går forbi Støre med et byks

Mens Jonas Gahr Støre faller til sitt dårligste resultat i år, gjør Erna Solberg et byks til ny toppnotering i en fersk statsministermåling.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

For bare to måneder siden lå Ap-lederen foran den sittende Høyre-statsministeren med 48 mot 45 prosent i målingen Ipsos MMI utfører for Dagbladet. I augustmålingen har de byttet plass, og 53 prosent foretrekker Erna Solberg. Nå er det bare 42 prosent som synes Støre bør styre landet.

– Dette er selvsagt en veldig hyggelig tilbakemelding fra velgerne. Her får jo de en mulighet til å vurdere en kandidat som faktisk har sittet i jobben i fire år. Da betyr det mye for meg at de mener vi gjør en god jobb, sier Solberg om målingen.

Støre de høyt utdannedes favoritt

Sist gang forskjellen var såpass stor var i desember i fjor, men da var Støre på topp med 52 prosent, mot Solbergs 43. Siden nyttår har de byttet på å ligge i tet, men avstanden har vært langt mindre.

Støre er de høyt utdannedes favoritt, mens Solberg gjør det best blant velgere som bare har grunnskoleutdanning. Det skyldes trolig Frp-velgere, mener valgforsker Johannes Bergh.

– Erna er jo deres statsministerkandidat, også̊, og blant Frp-velgerne vet vi at utdanningsnivået er lavere enn blant Ap og Høyre, sier han. Samtidig minner han om at parti er viktigere enn person i norske valg.(Vilkår)

Stortingsvalget 2017 Jonas Gahr Støre Erna Solberg Politikk
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.