Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Arkivfoto. Det er mange regler knytttet til hummerfisket i Norge. Foto: Marit Hommedal / SCANPIX Foto: Marit Hommedal/NTB Scanpix.
Arkivfoto. Det er mange regler knytttet til hummerfisket i Norge. Foto: Marit Hommedal / SCANPIX Foto: Marit Hommedal/NTB Scanpix. les mer

Fiskeridirektoratet

Flere anmeldelser etter ulovlig hummerfiske i vest

220 teiner ble beslaglagt da myndigheter og politi gjennomførte en storaksjon mot ulovlig fiske av hummer og leppefisk utenfor Sotra og Øygarden i Hordaland.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Aksjonen ble gjennomført fra fredag til lørdag sist helg.

De 220 teinene ble beslaglagt enten på grunn av feil merking eller blokkert og manglende fluktåpninger.

– Det er ingen tvil om at det har foregått storstilt direkte fiske etter hummer utenfor sesongen. Dette er helt uakseptabelt og svært skuffende, sier regiondirektør Vidar Ulriksen i Fiskeridirektoratet.

– Det har allerede blitt levert anmeldelser, og flere kommer etter hvert som vi har fått behandlet alle beslagene, forklarer Ulriksen.

Han varsler at arbeidet kommer til å bli intensivert til neste år.

Fiskeridirektoratet, politiet, Kystvakten og Statens naturoppsyn deltok i aksjonen.

Ulriksen minner om reglene – det er lov til å fiske med inntil 20 teiner, med fluktåpning på 80 millimeter. Når hummerfisket er i gang 1. oktober, er det 10 teiner og 60 millimeter fluktåpning som gjelder. Teinene skal være merket med navn og adresse.

(©NTB)

Les også på DN:

Se på DNtv: (Vilkår)

Statens naturoppsyn Kystvakten Fiskeripolitikk Fiskeridirektoratet
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.