Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
To fly fra Ryanair av typen Boeing 737-800 parkert p Moss lufthavn Rygge i februar i fjor. Foto: Jon Olav Nesvold
To fly fra Ryanair av typen Boeing 737-800 parkert p Moss lufthavn Rygge i februar i fjor. Foto: Jon Olav Nesvold les mer

Luftfart

SV sier nei til Rygge

Mens Senterpartiet heller vil gjenåpne Rygge enn å bygge ut Gardermoen, sier SV nei til begge deler.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

I helgen tok flere Sp-politikere til orde for å få i gang passasjertrafikken på flyplassen utenfor Moss igjen etter at Ryanair la ned sin virksomhet i fjor.

– Vi er helt uenige med Senterpartiet i dette, sier Lars Haltbrekken til Dagsavisen. Han gikk i fjor av som leder for Norges Naturvernforbund for å stille som stortingskandidat for SV. Samtidig er Haltbrekken enig i Senterpartiets motstand mot en tredje rullebane på Gardermoen. Men utgangspunktet hans er veldig annerledes.

– Grunnen til at SV vil skrote en tredje rullebane, er at vi vil hindre en videre vekst i flytrafikken, ettersom den innebærer et stadig større klimaproblem. Da kan vi heller ikke satse på økt flytrafikk fra Rygge. Det vil føre til de samme klimautslippene.

Arbeidsledigheten er høy i Østfold, men Haltbrekken mener ny aktivitet på Rygge ikke er den beste måten å skaffe sårt tiltrengte arbeidsplasser.

– En satsing på tog, som vi ønsker i stedet, vil også gi nye arbeidsplasser, svarer Haltbrekken.(Vilkår)

Sosialistisk Venstreparti Moss Lufthavn Rygge Luftfart
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.