Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Forsvarsminister Jim Mattis har fått i oppdrag å finne ut hvordan president Donald Trumps ordre om å forby transseksuelle skal gjennomføres.  Bildet er fra en nyhetskonferanse ved NATOs hovedkvarter i Brussel.  Foto: Eric Vidal
Forsvarsminister Jim Mattis har fått i oppdrag å finne ut hvordan president Donald Trumps ordre om å forby transseksuelle skal gjennomføres.  Bildet er fra en nyhetskonferanse ved NATOs hovedkvarter i Brussel.  Foto: Eric Vidal les mer

Russland

Ekspertpanel skal gi råd om transpersoner i USAs forsvar

USAs forsvarsminister Jim Mattis oppretter et ekspertpanel som skal drøfte håndteringen av transpersoner som allerede tjenestegjør i landets væpnede styrker.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Sist fredag ga president Donald Trump ordenen om at transpersoner skal forbys å tjenestegjøre i militæret. Presidenten ga forsvarsminister Jim Mattis autoritet til å bestemme hva som vil skje med dem som allerede tjenestegjør.

Nå har forsvarsministeren kunngjort at han vil opprette et ekspertpanel for å drøfte saken.

– Når de har kommet med sin anbefaling og jeg har snakket med sjefen for innenlandsk sikkerhet, vil jeg gi presidenten råd om hvordan den nye praksisen skal innføres, skrev Mattis i en pressemelding.

– I mellomtiden vil dagens praksis bli stående.

Panelet skal bestå av personell med erfaring fra blant annet kampsituasjoner og utenlandsoppdrag, står det pressemeldingen.(Vilkår)

Diskriminering Donald Trump Jim Mattis Russland
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.