Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Forbudet mot oljefyring i fjøs er foreløpig satt på vent. Foto: Eirin Østgårdsgjelten Sørum
Forbudet mot oljefyring i fjøs er foreløpig satt på vent. Foto: Eirin Østgårdsgjelten Sørum les mer

Politikk

Regjeringen bøyer av i oljesak

Regjeringen tar selvkritikk i en sak om forbud mot oljefyring i fjøset

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Pepper fra det såkalte Regelrådet har fått regjeringen til å utsette planer om å forby oljefyring i landbruksbygninger. Saken skal nå utredes bedre – og høringsfristene blir forlenget.

I juni kom en forskrift om forbud mot oljefyring i de fleste bygninger fra 2020. Samtidig ble et forslag til tilleggsreguleringer som skulle si nei til olje-oppvarming i landbruket og i midlertidige brakkebygninger sendt på høring.

Ikke godt nok. Regelrådet og lederen Sandra Riise gir Klima- og miljødepartementet ga rødt lys for forslag om fyringsforbud Foto: Gunnar Blöndal

Da grep Regelrådet inn. Det forholdsvis ferske rådet har som oppgave å påse om nye regler og offentlige krav virkelig er nødvendig, dessuten å vurdere om konsekvensene av nye bestemmelser er skikkelig utredet.

Regelrådet sa et kraftig nei til det siste når det gjelder norske fjøs og brakker.

«Den store svakheten med forslaget er fravær av konsekvensvurderinger for de berørte næringene og konsekvensene for de enkelte aktørene», skriver rådet. I tillegg til kostnadsspørsmål reiser rådet spørsmål om hva som kan være alternativ fyring.

Nå har regjeringen bøyd unna. Fjøsfyringen skal vurderes på ny, med mer detaljert konsekvensutredning. Ny høringsfrist blir fastsatt når bedre bakgrunnsarbeid er på plass, heter det fra Klima- og miljødepartementet.(Vilkår)

Landbruk Regelrådet oljefyring Klima Politikk
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.