Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Partisekretær i Arbeiderpartiet Kjersti Stenseng sier Ap tar selvkritikk etter det dårlige valgresultatet. Her avbildet under Arendalsuka i sommer. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix Foto: Torstein Bøe/NTB Scanpix.
Partisekretær i Arbeiderpartiet Kjersti Stenseng sier Ap tar selvkritikk etter det dårlige valgresultatet. Her avbildet under Arendalsuka i sommer. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix Foto: Torstein Bøe/NTB Scanpix. les mer

Politikk

Partisekretær avviser intern murring mot Støre i Arbeiderpartiet

Partisekretær Kjersti Stenseng sier Ap tar selvkritikk etter det dårlige valgresultatet, men avviser spekulasjonene om intern murring mot Jonas Gahr Støre.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Stenseng hadde et stort ansvar for valgkampen, som var et stykke unna å mobilisere nok velgere til å sørge for en ny Ap-ledet regjering.

– Arbeiderpartiet er årsaken til at vi ikke klarer å bytte ut dagens regjering. Det er for tidlig å si nøyaktig hva som gikk galt, men jeg har gjort meg noen tanker og har ikke sovet så mange timer i natt. Jeg har allerede vendt blikket mot den jobben som starter i dag med å oppsummere valgkampen, evaluere den og så gå selvkritisk til verks, sier Ap-partisekretæren til NRK tirsdag morgen.

Spesielt vil hun se på hvorfor Ap mistet så mange velgere som tidligere har stemt på partiet, og som støttet dem mens de var i opposisjon.

–Vi skal evaluere og se på hvorfor vi gjorde et så dårlig valg som vi gjorde. Det blir jo en del av evalueringa å se hvorfor så mange av dem som har støttet Arbeiderpartiet nå i opposisjonsperioden forlot oss inn i den siste innspurten, sa Stenseng.

På spørsmål fra NRK om hvorvidt det er intern murring mot partileder leder Jonas Gahr Støre, og om noen krever hans avgang, svarer hun avvisende.

–Nei, og det er det som gjør meg optimistisk og motivert til å brette opp ermene og gå i gang med dette arbeidet allerede i dag. Det er en veldig samlet partiorganisasjon, sier hun.

(©NTB)(Vilkår)

Arbeiderpartiet Jonas Gahr Støre Kjersti Stenseng Stortingsvalget 2017 Politikk
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.