Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger

Børs

Hydro opp på sterk Oslo Børs

Oslo Børs steg videre fra mandagens nye rekordnotering, ledet an av blant annet Norsk Hydro som var den mest omsatte på børsen.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Hydro-aksjen startet dagen ned, etter Carnegie-analytiker Morten Normann nedgraderte anbefalingen sin på aksjen til salg fra hold, samt kuttet kursmålet til 50 kroner fra tidligere 54 kroner.

- Tidligere hadde jeg et aluminiumunderskudd i Kina i 2017, 2018 og 2019, men nå anslår jeg et tilsvarende overskudd i 2017 og 2018, samt et enda større overskudd i 2019, sier han til TDN Finans.

Ifølge analytikeren kan mye av produksjonskapasiteten i Kina, som nå er nedstengt, komme tilbake i 2019.

- Jeg ser en større nedside i 2019 da mye av kapasiteten som nå er stengt ned og skjøvet på kapasitetsmessig, kan komme opp igjen, sier Normann.

Det var også generelt fokus på aluminium blant investorene tirsdag, noe som er med på å forklare den forholdsvis høye omsetningen i Hydro.

Den tyske storbanken Deutsche Bank setter nemlig søkelyset på aluminiumproduksjon i Kina, hvor det ligger an til kutt nå i andre halvår, som Deutsche-analytikerne tror vil føre til at det globale markedet kommer i underskudd i andre halvår.

Kuttene i den kinesiske produksjonskapasiteten gjøres dels på grunn av bekymringer for luftforurensing på vinteren. På grunn av dette, venter Deutsche Bank at aluminiummarkedet kan regne med støtte fra nedstengt kinesisk produksjonskapasitet til slutten av den kinesiske «oppvarmingssesongen», i mars.

For Norsk Hydros del, fører det oppdaterte markedssynet til at Deutsche-analytikerne oppjusterer anslaget på Hydros resultat pr aksje i 2018 med rundt 33 prosent og i 2019 med rundt 20 prosent.

Videre fører dette til at Deutsche oppjusterer kursmålet på Hydro-aksjen til 60 kroner fra tidligere 50 kroner, mens holdanbefaling gjentas.

Hydro-aksjen endte opp 0,69 prosent til 58,4 kroner tirsdag, omsatt for 560 millioner kroner på Oslo Børs.

Ellers var det solid omsetning og oppgang i Axactor-aksjen etter at selskapet mandag kjøpte to mindre gjeldsporteføljer i Tyskland med samlede utestående fordringer på rundt 26 millioner euro.

Overtagelsen utvider grunnlaget for selskapets virksomhet i Tyskland og porteføljene inkluderer en stor andel fordringer med allerede inngåtte avtaler om nedbetaling, påpeker DNB Markets i et kundenotat.

Meglerhuset legger generelt til grunn at Axactor det første året etter overtagelse av en portefølje vil få innbetalt rundt 15 prosent av innfordringsbart beløp og at selskapet over tid vil få innbetalt rundt det dobbelte av det ved overtagelsen investerte beløpet.

Samlet sett estimerer DNB at Axactor, inkludert gjennom samarbeidet med John Fredriksen, vil ha en investeringskapasitet på 375 millioner euro pr år i 2018 og 2019, hvilket impliserer at meglerhuset venter en jevn strøm av meldinger om nye porteføljeovertagelser fra selskapet i kvartalene fremover.

Axactor-aksjen steg 4,75 prosent til 3,09 kroner tirsdag, omsatt for 139 millioner kroner på Oslo Børs.

Hovedindeksen på Oslo Børs steg 0,62 prosent til 756,34 poeng, omsatt for 3.387 millioner kroner.(Vilkår)

Norsk Hydro ASA

Omsetning Vis alle regnskapstall

Les mer

Kilde: Proff.no

Norsk Hydro Oslo Børs Morten Normann Hydro John Fredriksen Børs
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.