Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Reisende står i kø ved Air Berlins skranke på flyplassen i Düsseldorf etter at de møtte opp til en kansellert flyvning tirsdag. Foto: dpa via AP / NTB scanpix
Reisende står i kø ved Air Berlins skranke på flyplassen i Düsseldorf etter at de møtte opp til en kansellert flyvning tirsdag. Foto: dpa via AP / NTB scanpix les mer

Luftfart

200 Air Berlin-flyvere sykmeldt på kort varsel

Det konkursrammede tyske flyselskapet Air Berlin måtte avlyse over 100 flyvninger da rundt 200 piloter meldte inn sykdomsfrafall på kort varsel.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Ledelsen raser og anklager de ansatte for å sabotere forsøket på å berge flyselskapet fra nedleggelse.

– I dag er Air Berlins eksistens truet, fastslår selskapets operasjonelle direktør Oliver Iffert i et internt notat som nyhetsbyrået DPA har sett.

Rundt 200 av selskapets 1.500 flyvere har gitt beskjed om at de er blitt syke, opplyste Air Berlin tirsdag. Et stort antall flyvninger måtte avlyses, både i Tyskland og til internasjonale destinasjoner som Los Angeles og Dubai.

Ifølge tabloidavisen Bild skyldes det høye antallet sykemeldinger en strid om flyvernes mulige overførsel fra det konkursrammede selskapet til en mulig ny kjøper. Det avviser pilotforeningen Vereinigung Cockpit (VC).

– På ikke noe tidspunkt oppfordret VC dem til å melde seg syke, het det derfra.

Selskapets toppsjef Thomas Winkelmann mener flyverne «leker med ilden» med sin antatte protestaksjon. Allerede fredag utløper fristen for budgivere som kan være interessert i å ta over deler av Tysklands nest største flyselskap.

– Vi er midt i de siste forhandlingene med potensielle investorer. En stabil drift er en forutsetning for at disse forhandlingene skal lykkes. Det er den eneste måten å sikre så mange arbeidsplasser som mulig, sier Winkelmann.(Vilkår)

Tyskland DPA Dubai Los Angeles Oliver Iffert Luftfart
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.