Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Kirurg Karl Iver Hanvold (43) solgte alle sine Norske Skog-aksjer bare timer før långiverne tok kontroll. - Jeg hadde flaks, sier Hanvold. Foto: Skjalg Bøhmer Vold
Kirurg Karl Iver Hanvold (43) solgte alle sine Norske Skog-aksjer bare timer før långiverne tok kontroll. - Jeg hadde flaks, sier Hanvold. Foto: Skjalg Bøhmer Vold les mer

Industri

Solgte seg ut timer før långiverne tok kontroll

Bare timer før Norske Skogs långivere tok kontroll over det kriserammede papirselskapet, solgte kirurg Karl Iver Hanvold (43) rubbel og bit av sine skogaksjer.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Kirurg og hobbyinvestor Karl Iver Hanvold kjøpte sine første aksjer i Norske Skog i 2016 og har siden handlet aktivt i aksjen. Rett før Christen Sveaas flagget som storaksjonær i skogkonsernet i midten av august, kjøpte Hanvold seg opp til å bli den 23. største aksjonæren i Norske Skog med tro på at selskapet kunne reddes. Tirsdag morgen dumpet han sine rundt to millioner aksjer.

– Jeg hadde flaks. Jeg solgte rundt to millioner aksjer i formiddag, men var ikke forberedt på dette, så dette var en overraskende omdreining, sier Hanvold.

Steg kraftig i morgentimene

Grunnen til at han valgte å selge seg ut, var at kursen på Norske Skog-aksjen steg kraftig i morgentimene tirsdag etter at Norske Skog-ledelsen med styreleder Christen Sveaas i spiss varslet at den ville legge frem en redningsplan mandag.

– Nå blir det veldig spennende å se hva som skjer. Så vi får vi høre hva de nye styret har som ønsker, men det er mulig at verdiene til aksjonærene nå går, konstaterer Hanvold.

Ifølge Hanvold går han uansett totalt sett med tap på sine investeringer i Norske Skog.

– Jeg har vært med lenge, i over ett år. Jeg har kjøpt og solgt i flere perioder, så disse aksjene kjøpte jeg bare for noen uker siden, men jeg hadde ikke forventet noe som dette. Det vare bare rett og slett flaks at jeg kom meg ut, sier Hanvold som anslår at han ville tapt halvannen million kroner dersom han ikke hadde fått solgt seg ut.

Hanvold er utdannet tannlege og lege og er spesialist i oral kirurgi og oral medisin. Han er ansatt som lege ved Oslo universitetssykehus og har privatpraksis ved siden av.(Vilkår)

Norske Skog Christen Sveaas Obligasjonslån Blackstone Sampo Industri
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.