Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Venstre-leder Trine Skei Grande rusker statsminister Erna Solberg (H) i håret. Siv Jensen (Frp) og Knut Arild Hareide (KrF) var fornøyd de fire partiledernes første møte etter valget var overstått. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Venstre-leder Trine Skei Grande rusker statsminister Erna Solberg (H) i håret. Siv Jensen (Frp) og Knut Arild Hareide (KrF) var fornøyd de fire partiledernes første møte etter valget var overstått. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix les mer

Politikk

Solberg planlegger nytt møte i slutten av neste uke

De fire partiene på borgerlig side håper å komme i gang med mer konkrete samtaler om regjeringsspørsmålet om en drøy ukes tid.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Statsminister Erna Solberg (H) inviterte de tre andre partilederne Siv Jensen (Frp), Knut

Fakta om valgresultatet

* De borgerlige beholder flertallet i Stortinget med 88 av 169 mandater, ifølge Valgdirektoratets landsoversikt tirsdag klokken 20.41, med 99,8 prosent av stemmene opptelt.

Ap: 27,4 prosent, -3,5 (49 mandater)

SV: 6,0, +1,9 (11 mandater)

Rødt: 2,4, +1,3 (1 mandat)

Sp: 10,3, +4,8 (19 mandater)

KrF: 4.2 -1,4 (8 mandater)

MDG: 3.2, +0,4 (1 mandat)

Venstre: 4,4, -0,9 (8 mandater)

Høyre: 25,0, -1,8 (45 mandater)

Frp: 15.2, -1,1 (27 mandater)

Vis mer

Arild Hareide (KrF) og Trine Skei Grande (V) til en uformell prat i statsministerboligen tirsdag kveld.

Etter en times tid var møtet over.

– Vi har hørt litt på hverandre. Hva man har opplevd og hvordan diskusjonen om eget parti har vært, sier Solberg til NTB.

De fire partiene må nå avklare med sine stortingsgrupper hvordan de skal følge opp videre regjeringssamtalene.

– Alle trenger jo mandat. Vi er enige om at vi har en plan fremover og at i slutten av neste uke skal vi begynne å snakke sammen litt mer strukturert, sier Solberg.

KrF-leder Knut Arild Hareide har gjentatt gjennom valgkampen at han ønsker en sentrum-høyre-regjering fremfor en regjering der Frp inngår. På TV 2 ble han tirsdag spurt om han kunne endre dette standpunktet dersom Sylvi Listhaug (Frp) får en annen posisjon enn innvandrings- og integreringsminister.

– Dette handler ikke om enkeltpersoner. Jeg er opptatt av integreringsministerjobben, og jeg ville nok gjort det på en annen måte enn Listhaug, men dette handler om politikk og om hvilke løsninger vi kan finne frem til, sier han.

Frp-leder Siv Jensen svarte ved å omtale spørsmålet som et ikke-tema.

Hareide gjentar at han ønsker Solberg som statsminister, men gir ingen garanti for fire år.

– Hva som skjer utover i perioden, kommer an på hvilken politikk Erna Solberg legger frem, understreker han overfor TV 2.(Vilkår)

Fremskrittspartiet Knut Arild Hareide Siv Jensen Kristelig Folkeparti Trine Skei Grande Politikk
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.