Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Donald Trumps pressetalskvinne Sarah Huckabee Sanders var ikke nådig i sine uttalelser om den nye boken til Hillary Clinton. Foto: Carolyn Kaster/AP photo/NTB scanpix
Donald Trumps pressetalskvinne Sarah Huckabee Sanders var ikke nådig i sine uttalelser om den nye boken til Hillary Clinton. Foto: Carolyn Kaster/AP photo/NTB scanpix les mer

Utenriks

Det hvite hus ut mot Hillary Clintons bok

Det hvite hus anklager tidligere presidentkandidat Hillary Clinton for «falske og hensynsløse angrep» for å øke salget av sin nye biografi «What happened».

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Clintons biografi, hvor hun reflekterer over den mislykkede valgkampen om presidentembetet, prydet allerede toppen på Amazons bestselgerliste samme dag som den ble utgitt tirsdag.

USAs president Donald Trumps talskvinne Sarah Huckabee Sanders sier hun ikke vet om Trump kommer til å lese boken.

– Jeg tror han har god erfaring med hva som skjedde, og jeg tror det er åpenbart for hele Amerika, fortsatte Sanders.

– Jeg synes det er trist at etter Hillary Clinton drev den mest negative valgkampen i historien, og tapte, så skal det siste kapittelet i hennes offentlige liv bli definert av å fyre under boksalget med falske og hensynsløse angrep, sier Sanders, uten å ville kommentere konkrete eksempler på dette.

«Den dustete feilen»

I boken drøfter Clinton hva som gikk galt under valgkampen. Hun påtar seg ansvaret for sin egen valgkamp, for at hun mistolket velgernes sinne og frustrasjon, for sine utfall mot kullgruvearbeidere og Wall Street og for «den dustete feilen» hun selv begikk da hun brukte en privat epostserver mens hun var utenriksminister.

Men Clinton tillegger også andre en del av skylden, blant dem senator Bernie Sanders, og fremfor alt FBI-sjef James Comey for hans håndtering av granskingen av Clintons eposter.

I et intervju med USA Today hevder også Clinton at medarbeidere rundt Donald Trump bidro til russisk innblanding i fjorårets presidentvalg.

– Det fant unektelig sted kommunikasjon, og det var helt opplagt en felles forståelse av et eller annet slag, sa Clinton.(Vilkår)

Hillary Clinton Bernie Sanders Sarah Huckabee Sanders Donald Trump Utenriks
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.