Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Egil Stenshagen selger villaen i Nils Collett Vogts vei i Holmenkollen. Foto: Sem og Johnsen Eiendomsmegling
Egil Stenshagen selger villaen i Nils Collett Vogts vei i Holmenkollen. Foto: Sem og Johnsen Eiendomsmegling les mer

Eiendom

Stenshagen selger Holmenkollen-villaen

– Vi var veldig i tvil om vi skulle bli gamle der, sier investor Egil Stenshagen.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Boligpriser

Klikk på kartet for å søke på boligpriser i et område du er interessert i.

Investor Egil Stenshagen (69) har nå lagt ut Holmenkollen-villaen for salg. Prisantydningen for den rundt 400 kvadratmeter store boligen i Nils Collett Vogts vei er 19,75 millioner kroner.

Stenshagen ga fire millioner kroner for eiendommen i 1993.

– Vi var veldig i tvil om vi skulle bli gamle der eller gripe muligheten som dukket opp på Bygdøy. Et luksusproblem! kommenterer Stenshagen i en sms til Dagens Næringsliv.

Egil Stenshagen (70)

  • Investor og styreleder i Stenshagen Holding
  • To ganger europamester og ti ganger norgesmester i rallycross. Via bilsportmiljøet fikk han mye kontakter inn mot bilrelaterte bransjer og bygget seg opp som dekk- og felgforhandler på Østlandet. Ble senere bilforhandler for BMW, Land Rover og Volvo gjennom Stenshagen Bil og var i en periode Norges største BMW-forhandler.
  • Har senere hatt investeringer innen aksjer, eiendom, dekk og felg og er hovedeier i bilforhandlere i Kongsvinger og Arendal. Har de siste seks årene vært med å bygge opp forvaltermiljøet Stenshagen Invest og har ansatt flere profilerte analytikere.
Vis mer

Brukt over 100 millioner på Bygdøy

Stenshagen ga for fire år siden 27 millioner kroner for en villaeiendom i Admiral Børresens vei på Bygdøy i Oslo, en av halvøyas mest ettertraktede gateadresser. Huset på den 1,4 mål store tomten er nå revet og erstattet med en ny villa på 600 kvadratmeter.

Privat strandlinje fulgte ikke med, men Stenshagen fikk med en fjerdedels ideell andel av to strandparseller på til sammen seks mål.

I fjor ble det tinglyst at Stenshagen ga svimlende 76,5 millioner kroner for naboeiendommen i Admiral Børresens vei, hvor han rev huset og satte opp en privatgarasje.

Garasjeeiendommen på åtte mål har egen strandlinje, og ligger rett på innsiden av øyene Store- og Lille Herbern, med panoramautsikt over innseilingen til Oslo havn.

– Romslig eiendom

Boligen i Holmenkollen er oppført rundt 1972, og ble oppgradert i 1993 og pusset opp i 2012, ifølge prospektet.

På den 2,8 mål store eiendommen er det også et svømmebasseng.

Stenshagen beskriver gamleboligen slik:

– Flott, romslig eiendom i et rolig strøk, med panoramautsikt over Oslofjorden. Det er flotte solforhold, hyggelig nabolag og kort vei marka.(Vilkår)

Oslo Østlandet Volvo Stenshagen Bil Bilia Eiendom
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.