Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Her benytter Subsea 7 avansert teknologi leting etter olje i Mexico-Gulfen. SONARDYNE
Her benytter Subsea 7 avansert teknologi leting etter olje i Mexico-Gulfen. SONARDYNE les mer

Energi

Ny oljerapport: Skrur opp vekstestimat

Det internasjonale energibyrået IEA skrur opp forventningene til oljeetterspørselen.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Orkanene Harvey og Irma har satt sine spor i oljemarkedet. Harvey har så langt hatt større innvirkning på produksjonen, selv om konsekvensene fortsatt ikke er avklart. Det lokale oljemarkedet langs Gulf-kysten ble hardest rammet, men effekten dempes av at lagrene i regionen var på forhånd gode.

I månedsrapporten fra IEA som presenteres onsdag trekkes spesielt frem den økte etterspørselen i OECD-landene i juni og orkansituasjonen.

* Den globale etterspørselen etter olje viser sterk vekst, med 2,4 prosent.

– For 2017 har vi justert opp vårt vekstestimat til 1,6 millioner fat olje per dag. OECD forventer at veksten fortsetter til å bli sterkere enn forventet, spesielt i Europa og USA. Orkanene Harvey og Irma forventer å dempe den amerikanske etterspørselsveksten i tredje kvartal.

* Den globale oljeforsyningen falt med 720 tusen fat per dag i august i tråd med ikke planlagte stopp og vedlikehold, hovedsaklig i ikke Opec-land. Den første nedgangen på fire måneder reduserer forsyningen til 97,7 millioner fat per dag. Sammenlignet med for ett år siden, viste produksjonen en økning med 1,2 millioner fat per dag ettersom land utenfor Opec fortsetter å vise substansiell vekst. Ti land utenfor Opec samarbeider om produksjonskutt, etterlevde for første gang forpliktelsene 100 prosent.

* Opecs råoljeproduksjon falt i august for første gang på fem måneder, som følge av uroen i Libya.

Produksjonen falt med 210 tusen fat olje per dag fra en topp i 2017 til 32,67 millioner fat per dag. De 12 landene som er forpliktet til kutt, økte sin etterlevelse til 82 prosent fra 75 prosent i juli. Året samlet sett er etterlevelsen på 86 prosent av det landene har forpliktet seg til.(Vilkår)

Energi
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.