Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger

Utenriks

Varsler tiltak mot kinesiske oppkjøp

EU-kommisjonen vil stramme inn regelverket for utenlandske investeringer. Det er spesielt kinesiske oppkjøp som bekymrer.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

– Europa må forsvare sine strategiske interesser. Derfor foreslår vi i dag et nytt rammeverk for hvordan vi vurderer investeringer, sa EU-kommisjonens president Jean-Claude Juncker i sin årlige tale til EU-parlamentet om unionens tilstand.

Han nevnte ikke kineserne direkte, men tiltakene anses som spesielt rettet mot dem.

– Hvis et offentlig utenlandsk selskap ønsker å kjøpe for eksempel en strategisk europeisk havn, en del av vår energiinfrastruktur eller et selskap som driver med forsvarsteknologi, kan dette kun skje i full åpenhet etter en grundig undersøkelse og diskusjon, sa Juncker.

Nye avtaler med Australia og New Zealand

EU-kommisjonens president mener EU bør innlede forhandlinger med Australia og New Zealand om nye handelsavtaler.

– Partnere fra hele verden banker på døra vår for å få undertegnet handelsavtaler med oss, sa Juncker onsdag i sin årlige tale til EU-parlamentet om unionens tilstand.

– I dag foreslår vi at vi åpner forhandlinger med Australia og New Zealand, sa han.

Fra før forhandler EU med Japan, Mexico og andre søramerikanske land.

Juncker sier målet er å få alle de nye avtalene på plass innen perioden hans utløper i 2019. Han lover samtidig større åpenhet i forhandlingene enn noensinne før.

– Fra nå av vil Kommisjonen offentliggjøre alle utkast til forhandlingsmandater, sa Juncker.

– Borgerne har krav på å få vite hva Kommisjonen foreslår. Det er slutt på hemmeligholdet. Det er slutt på ryktene, sa han.(Vilkår)

EU Europa Jean-Claude Juncker Utenriks
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.