Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger

Rigg

Røkke nær rigg-comeback

Kjell Inge Røkke-kontrollerte Aker skal være nær ved å avtale kjøp av rigg-nybygg.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Aker-gruppen vurderer å gå inn i riggeiervirksomheten igjen, og er nær ved å sluttføre en avtale om kjøp av et «harsh-environment»-nybygg fra Samsung Heavy Industries, som ble nylig kansellert av Stena Drilling, opplyser ikke-navngitte kilder til Upstream.

Det sørkoreanske verftet har vært i samtaler med Akastor-konsernsjef Kristian Røkke rundt en mulig avtale for semiriggen «Stena Midmax» med Moss CS60-design, skriver bransjeavisen onsdag.

Rykter om Samsung-forhandlinger

Ifølge en bransjekilde vil det bli lansert en påfølgende anbudskonkurranse for en driftskontrakt for riggen, der Odfjell Drilling kan være en potensiell kandidat.

En annen kilde sier at det har vært rykter i markedet om at Aker forhandler med Samsung for nybygget.

«Ser på muligheter»

Hvis avtalen bekreftes, vil det markedet et comeback for Aker i riggeiervirksomheten etter at selskapet solgte enheten Aker Drilling for 2,23 milliarder dollar til Transocean i 2011, viser avisen til.

En talsperson for Aker asa sier i en kommentar til Upstream at de ser på muligheter, men ikke kan si noe rundt hvem de snakker med.(Vilkår)

AKER ASA

Omsetning Vis alle regnskapstall

Les mer

Kilde: Proff.no

Odfjell Drilling Aker Samsung Heavy Industries Kristian Røkke Samsung Rigg
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.