Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Elon Musk virker svært spent på det nye Tesla-produktet på Twitter. Her fra selskapets hovedkvarter i California i 2015. Foto: Marcio Jose Sanchez/AP/NTB Scanpix
Elon Musk virker svært spent på det nye Tesla-produktet på Twitter. Her fra selskapets hovedkvarter i California i 2015. Foto: Marcio Jose Sanchez/AP/NTB Scanpix les mer

Motor

Tesla lanserer «beist»

I oktober skal Tesla lansere sin første semitrailer. – Det er uvirkelig, skriver supergründer Elon Musk på Twitter. Han kaller kjøretøyet for et «beist».

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Elbilprodusenten Tesla har planer om å avdekke og teste Tesla Semi, selskapets første semitrailer, 26. oktober ifølge gründer og sjef Elon Musk. På Twitter har Musk følgende beskjed:

– Avdekking og testtur av Tesla Semi tentativt planlagt 26. oktober i Hawthorne. Verdt å se dette beistet personlig. Det er uvirkelig.

Hawthorne er delen av Los Angeles der SpaceX, det ambisiøse romfartsselskapet til Musk, holder til. Musk er kjent for sine ambisiøse planer, og har blant annet skrevet om hvordan menneskene skal befolke flere planeter.

Utsatt frist

Tidligere i år annonserte Musk at lanseringen av semitraileren skulle være i september, men nå er den altså utsatt. Tesla er kjent for å bomme på egne tidsfrister, skriver CNN.

Med semitraileren fortsetter Tesla å bygge større og sterkere. Ifølge CNN er det også planer for en bil med lasteplan og en minibuss.

Musk tok forbrukerne med storm da sportsbilen Tesla Roadster ble lansert i 2006. Senere har Model S og suv-en Model X rullet ut på veiene. Den noe rimeligere Model 3 ble tilgjengelig for kundene i juli.

Må vente

Selv om Musk planlegger å vise frem semitraileren i oktober, vil det ta lang tid før kundene kan sette seg bak rattet. Musk uttalte i fjor at Tesla planlegger produksjon av kjøretøyene om under fem år, ifølge CNN.

Semitraileren er til for å frakte last, og ble for første gang omtalt av Musk i hans såkalte masterplan fra juli 2016.

– Vi tror Tesla Semi vil levere en substansiell reduksjon av kostnaden for frakt av last, samtidig som den øker trygghet og gjør det veldig gøy å operere, skrev Musk i planen. (Vilkår)

Elon Musk Tesla Los Angeles CNN Motor
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.