Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Fra venstre: Førstedame Melania Trump, president Donald Trump, finansminister Steven Mnuchin og hans kone Louise Linton, visepresident Mike Pence og hans kone Karen Pence. Bildet er fra Mnuchin og Lintons brullyp. Foto: Kevin Mazur/NTB Scanpix
Fra venstre: Førstedame Melania Trump, president Donald Trump, finansminister Steven Mnuchin og hans kone Louise Linton, visepresident Mike Pence og hans kone Karen Pence. Bildet er fra Mnuchin og Lintons brullyp. Foto: Kevin Mazur/NTB Scanpix les mer

Utenriks

USAs finansminister ville bruke regjeringens fly til bryllupsreise

Finansminister Steven Mnuchin spurte om å få bruke et av regjeringens fly til sin bryllupsreise til Europa.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

USAs finansminister Steven Mnuchin spurte tidligere i år om å bruke regjeringens privatfly da han tidligere i år skulle til Europa på bryllupsreise, melder CNBC.

Å drifte dette flyet koster rundt 25.000 dollar per time, ifølge ABC News, som først omtalte saken. Dette tilsvarer 197.000 norske kroner.

Årsaken til at Mnuchin ville bruke et av regjeringens fly var at han hadde behov for sikker kommunikasjon som følge av sine plikter som finansminister, forteller en talsmann til CNBC.

Flyet skulle ta Mnuchin og hans skotske kone Louise Linton til Skottland, Frankrike og Italia, ifølge ABC News.

Det er tidligere rettet kritikk og oppmerksomhet rundt Mnuchins bruk av regjeringens fly da han reiste til Louisville og Fort Knox i Kentucky i august. Mnuchin talte på et arrangement i Louisville og undersøkte gullreserver i Fort Knox, men han og hans kone tok seg også tid til å se solformørkelsen den 21. august på denne reisen. Dette blir nå undersøkt av departementet. (Vilkår)

USA Steven Mnuchin Donald Trump Utenriks
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.