Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Fra venstre styreleder Bjørn H. Kise og Norwegian-sjef Bjørn Kjos. De to kjøper Norwegian-aksjer for 193 millioner kroner gjennom sitt selskap HBK Holding. Foto: Klaudia Lech
Fra venstre styreleder Bjørn H. Kise og Norwegian-sjef Bjørn Kjos. De to kjøper Norwegian-aksjer for 193 millioner kroner gjennom sitt selskap HBK Holding. Foto: Klaudia Lech les mer

Finans

Toppsjef og styreleder kjøper Norwegian-aksjer for 193 millioner

Toppsjef Bjørn Kjos og styreleder Bjørn Kise i Norwegian kjøper Norwegian-aksjer for 193 millioner kroner.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Toppsjef Bjørn Kjos og styreleder Bjørn H. Kise i Norwegian kjøper 803.000 Norwegian-aksjer til kurs 240 kroner per aksje gjennom selskapet HBK Holding. Dette tilsvarer til sammen 193 millioner kroner.

Etter denne transaksjonen eier HBK Holding 9.598.873 aksjer i Norwegian, tilsvarende om lag 26,8 prosent. Kjos er majoritetseier i HBK Holding, mens Kise er medeier og styreleder.

– Bakgrunnen for kjøpet er at vi har den klare oppfatningen at det er et fornuftig tidspunkt å handle aksjer på. Vi synes det er en fornuftig prising på aksjen i selskapet, og vi har stor tro på selskapet fremover, sier Kise til DN.

Felles selskap

Norwegian-aksjen stiger kraftig på Oslo Børs like etter åpningstid torsdag. I skrivende stund er aksjen opp 10,33 prosent.

Kjos og Kise har sammen sittet på toppen av flyselskapet Norwegian i en årrekke, Kjos som toppsjef og Kise som styreleder. De to kompanjongene har dessuten samlet en del av eierskapet sitt i selskapet i et felles selskap, HBK Holding.

Onsdag varslet HBK Holding at det vil kjøpe enda flere aksjer i flyselskapet, og at Arctic Securities og Danske Bank var engasjert til transaksjonen.

- HBK Holding har veldig god egenkapital og vi håndterer kjøpet helt på egenhånd, sier Kise. (Vilkår)

NORWEGIAN AIR SHUTTLE ASA

Omsetning Vis alle regnskapstall

Les mer

Kilde: Proff.no

HBK Holding Bjørn Kjos Norwegian Bjørn H. Kise Finans
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.