Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Nye alvorlige trusler fra Nord-Korea. Det udaterte bildet frigitt av landets offisielle nyhetsbyrå KCNA viser leder Kim Jong-Un og hans kone Ri Sol-Ju på et arrangement for å hylle landets atomfysikere. Foto: KCNA/AFP/NTB scanpix
Nye alvorlige trusler fra Nord-Korea. Det udaterte bildet frigitt av landets offisielle nyhetsbyrå KCNA viser leder Kim Jong-Un og hans kone Ri Sol-Ju på et arrangement for å hylle landets atomfysikere. Foto: KCNA/AFP/NTB scanpix les mer

Utenriks

- Japan trenger ikke lenger å eksistere

Det statlige nordkoreanske nyhetsbyrået KCNA videreformidler trusler om å senke Japan med atomvåpen, og redusere USA til «aske og mørke».

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Truslene kommer som følge av at USA og Japan har støttet en resolusjon fra FNs sikkerhetsråd, ifølge Reuters. Resolusjonen tar til orde for å skjerpe sanksjonene mot Nord-Korea etter regimets seneste kjernefysiske test.

Pyongyang ber også om at FNs sikkerhetsråd oppløses. De betegner rådet som «ondskapens redskap», og mener det består av «pengebestukkede» land som handler etter ordre fra USA.

– De fire øyene i øyriket bør senkes ned i sjøen av en atombombe av Juche. Japan trenger ikke lenger å eksistere i nærheten av oss, heter det i en uttalelse videreformidlet av KCNA.

Juche er betegnelsen på Nord-Koreas statsideologi.

- La oss gi utløp for vår trass

Spenningene i området rundt Koreahalvøya har økt kraftig siden Pyongyang gjennomførte sin sjette og hittil desidert kraftigste kjernefysiske test den 3. september.

Det 15 medlemmer store sikkerhetsrådet vedtok mandag enstemmig en USA-utformet resolusjon om en ny runde med sanksjoner mot regimet. De innebærer forbud mot import av nordkoreanske tekstiler, og et tak på eksport av bensin til landet.

Nord-Korea reagerte på resolusjonen, som også ble støttet av vetomaktene Kina og Russland, med trusler om å ødelegge USA, Japan og Sør-Korea.

– La oss redusere USAs fastland til aske og mørke. La oss gi utløp for vår trass ved å mobilisere alle hevnmidlene som har blitt forberedt fram til nå, heter det i den nordkoreanske uttalelsen.(Vilkår)

Nord-Korea USA FNs sikkerhetsråd Japan Utenriks
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.