Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Kongressen har gitt USAs president Donald Trump en klar beskjed om å fordømme hatkriminalitet. Foto: Carolyn Kaster/AP/NTB Scanpix
Kongressen har gitt USAs president Donald Trump en klar beskjed om å fordømme hatkriminalitet. Foto: Carolyn Kaster/AP/NTB Scanpix les mer

Utenriks

Trump skal fordømme høyreekstreme

USA-president Donald Trump fikk krass kritikk fra både høyre og venstre etter uttalelser om demonstrasjonene i Charlottesville i august. Nå skal han fordømme hvite nasjonalister.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

– Jeg tror det er skyld på begge sider, sa president Donald Trump om demonstrasjonene i Charlottesville i USA i august.

Én motdemonstrant ble drept av en hvit nasjonalist. Trumps uttalelse skapte sterke reaksjoner – inkludert fra hans eget parti.

Nå har et forslag kommet gjennom Kongressen, der presidenten blir bedt om å fordømme hatgrupper. Resolusjonen er blitt enstemmig vedtatt, og er et sjeldent tilfelle av tverrpolitisk enighet i USA, skriver New York Times. Avisen betegner det som en skarp beskjed om misnøye med presidentenes uttalelser. Han sa i tillegg at noen av demonstrantene var «veldig bra folk».

I forslaget blir presidenten bedt om å benytte alle ressurser som er tilgjengelig for å gjøre noe med de voksende hatgruppene i USA.

Skal signere

Pressesekretær Sarah Sanders fortalte onsdag at Trump planlegger å signere resolusjonen så snart den kommer til Det hvite hus. Imidlertid står fortsatt Trump ved sitt utsagn om at begge sider hadde skyld i konflikten, forteller Sanders.

– Presidenten var veldig klar i sin opprinnelige uttalelse, at han fordømte hat, fordommer og rasisme i alle former. Han fortsetter å holde seg til det budskapet, sier Sanders ifølge ABC.

Trump har ti dager på seg til å signere resolusjonen eller lege ned veto. Forslaget ble introdusert av de demokratiske senatorene Mark Warner og Tim Kaine, mens representantene Tom Garrett og Gerry Connolly la det frem i Representantenes hus.

I tillegg til at presidenten skal fordømme hatgrupper, blir justisminister Jeff Sessions bedt om å jobbe med sikkerhetsdepartementet for å undersøke om noen lover ble brutt i Charlottesville. (Vilkår)

Donald Trump Charlottesville Kongressen USA Utenriks
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.