Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Sør-Koreas president tror ikke svaret på aggresjonen fra naboen i nord er å utplassere egne atomvåpen. Foto: Jung Yeon-Je/AFP/NTB Scanpix
Sør-Koreas president tror ikke svaret på aggresjonen fra naboen i nord er å utplassere egne atomvåpen. Foto: Jung Yeon-Je/AFP/NTB Scanpix les mer

Utenriks

Sør-Korea vil ikke ha kjernefysiske våpen

Sør-Koreas president Moon Jae-in avviser utplassering av kjernefysiske våpen i landet og sier det kan føre til et våpenkappløp på Koreahalvøya.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

I sitt første tv-sendte intervju siden Nord-Koreas sjette kjernevåpentest, sier Moon at han ikke er enig i at Sør-Korea bør utvikle egne kjernefysiske våpen.

Til CNN sier Moon at selv om han ikke støtter utplassering eller satsing på kjernevåpen, så «må Sør-Korea utvikle stridsevnen vår i møte med Nord-Koreas utvikling av kjernefysiske våpen».

– Å svare Nord-Korea ved å ha våre egne kjernevåpen vil ikke sikre fred på Koreahalvøya, og det vil kunne føre til et våpenkappløp med kjernefysiske våpen i Nordøst-Asia, sier Moon.

Han vant presidentvalget i mai etter at han i valgkampen lovet kontakt og dialog med regimet i Pyongyang, ikke konfrontasjon.

Neste uke reiser han til New York for å delta på et møte i FNs hovedforsamling. Reisen finner sted samtidig som det spekuleres på om forholdet mellom USA og Sør-Korea blir stadig mer konfliktfylt. Tidligere i september anklaget USAs president Donald Trump Moon for å søke «ettergivenhet» overfor Nord-Korea.(Vilkår)

Atomvåpen Sør-Korea Nord-Korea USA FNs hovedforsamling Utenriks
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.