Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Mange smil og fornøyde fjes da statsminister Erna Solberg talte til Høyres rådgivere, stortingsrepresentanter, tillitsvalgte og statsråder torsdag. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Mange smil og fornøyde fjes da statsminister Erna Solberg talte til Høyres rådgivere, stortingsrepresentanter, tillitsvalgte og statsråder torsdag. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix les mer

Politikk

Solberg vil lokke Venstre inn i regjering

Statsminister Erna Solberg (H) mener Venstre kan ha mye å tjene på å gå inn i regjeringen. Hun har heller ikke gitt opp å få med KrF.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Etter å ha talt til en feststemt forsamling av Høyres statsråder, rådgivere og stortingsrepresentanter torsdag, utdypet Solberg hvorfor hun mener det vil være fornuftig av Venstre å bli med i regjering.

– Man får mest mulig gjennomslag for politikken jo tettere og bedre samarbeid man har, sier hun til NTB.

Hun har argumentene klare for å lokke Venstre inn i regjeringen:

– Når man går inn i regjeringen, får man være med på veldig mange av hverdagsbeslutningene som foregår i en regjering. Disse hverdagsbeslutningene kan ha en ganske stor betydning, fremholder Solberg.

Regjeringssjefen viser også til at alle de fire borgerlige partiene fikk gjennomslag for viktige saker i forrige periode, men at det partiet som fikk gjennomslag for en sak, ikke alltid ble identifisert med saken.

– Når en sak blir gjennomført av regjeringen, blir det regjeringens preg som blir satt på den totalt sett, sier Solberg.(Vilkår)

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Erna Solberg Politikk
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.

Anbefalte videoer