Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Mange smil og fornøyde fjes da statsminister Erna Solberg talte til Høyres rådgivere, stortingsrepresentanter, tillitsvalgte og statsråder torsdag. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Mange smil og fornøyde fjes da statsminister Erna Solberg talte til Høyres rådgivere, stortingsrepresentanter, tillitsvalgte og statsråder torsdag. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix les mer

Politikk

Solberg vil lokke Venstre inn i regjering

Statsminister Erna Solberg (H) mener Venstre kan ha mye å tjene på å gå inn i regjeringen. Hun har heller ikke gitt opp å få med KrF.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Etter å ha talt til en feststemt forsamling av Høyres statsråder, rådgivere og stortingsrepresentanter torsdag, utdypet Solberg hvorfor hun mener det vil være fornuftig av Venstre å bli med i regjering.

– Man får mest mulig gjennomslag for politikken jo tettere og bedre samarbeid man har, sier hun til NTB.

Hun har argumentene klare for å lokke Venstre inn i regjeringen:

– Når man går inn i regjeringen, får man være med på veldig mange av hverdagsbeslutningene som foregår i en regjering. Disse hverdagsbeslutningene kan ha en ganske stor betydning, fremholder Solberg.

Regjeringssjefen viser også til at alle de fire borgerlige partiene fikk gjennomslag for viktige saker i forrige periode, men at det partiet som fikk gjennomslag for en sak, ikke alltid ble identifisert med saken.

– Når en sak blir gjennomført av regjeringen, blir det regjeringens preg som blir satt på den totalt sett, sier Solberg.(Vilkår)

Erna Solberg Politikk
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.