Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Statsminister Erna Solberg (H) går i rette med Frps stortingsrepresentant Tor André Johnsen. Foto: Marie von Krogh
Statsminister Erna Solberg (H) går i rette med Frps stortingsrepresentant Tor André Johnsen. Foto: Marie von Krogh les mer

Politikk

Frp-politiker får refs av Erna Solberg

Statsminister Erna Solberg (H) går kraftig i rette med Frps Tor André Johnsen for at han delte en artikkel fra et innvandringsfiendtlig nettsted på Facebook.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

– Selvfølgelig mener jeg dette er helt håpløst, noe det meste som står i 24avisen er, skriver Solberg på Twitter torsdag.

Meldingen kom etter at Aps partisekretær Kjersti Stenseng, også det på Twitter, ville vite hvordan Solberg reagerte på artikkelen Johnsen delte. Det var NRK som først omtalte Twitter-utvekslingen.

AUF mener Tor André Johnsen delte hatefulle ytringer da han lenket til en artikkel om en AUF-politiker med innvandrerbakgrunn.

– Å legge ut en artikkel med så hatefulle og rasistiske ytringer fra et nettsted kjent for falske nyheter, er virkelig å gå over streken, sier nestleder i AUF, Ina Rangønes Libak, til Dagbladet.

Artikkelen hos nettstedet 24avisen.com handler om et intervju den 17 år gamle AUF-politiker Anujan Kathir ga til NRK på valgkvelden. Johnsen delte saken onsdag, sammen med kommentaren:

«Hææ? Seriøst? Er det 1. april eller er det slike folk Ap satser på fremover». Ifølge Dagbladet fjernet Johnsen innlegget torsdag. Hverken Dagbladet, NRK eller NTB lyktes med å komme i kontakt med stortingspolitikeren fra Frp torsdag.

Både Frps informasjonsleder Kristian P. Larsson og statssekretær Petter Kvinge Tvedt fra Frp viser til at Johnsen selv må svare for innlegget.

– Ikke noe å kommentere. Innlegget er nå slettet. Johnsen må selv svare for hva han har postet, skriver Tvedt til Dagbladet.(Vilkår)

Kjersti Stenseng Fremskrittspartiet NRK Arbeiderpartiet AUF Politikk
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.