Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
– Kigali-avtalen er trolig den enkeltstående klimaavtalen som kutter mest utslipp, sier klima- og miljøminister Vidar Helgesen (H). Foto: Øyvind Nordahl Næss
– Kigali-avtalen er trolig den enkeltstående klimaavtalen som kutter mest utslipp, sier klima- og miljøminister Vidar Helgesen (H). Foto: Øyvind Nordahl Næss les mer

Klima

Norge først til å ratifisere internasjonal klimaavtale

Norge er det første industrilandet som har ratifisert en klimaavtale som skal redusere utslipp av HFK-gasser.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

I fjor ble 197 land enige om å redusere produksjon og forbruk av hydrofluorkarboner, HFK, på et internasjonalt møte i Kigali i Rwanda. Nå har Norge, som det første industrilandet, ratifisert avtalen. Ved å ratifisere avtalen forplikter Norge seg formelt til å følge den.

Tidligere har Mali, Rwanda, Mikronesia og flere utviklingsland ratifisert den.

– Kigali-avtalen er trolig den enkeltstående klimaavtalen som kutter mest utslipp, sier klima- og miljøminister Vidar Helgesen (H) til NTB.

HFK-gasser brukes til luftkjøling og i kjøleanlegg over hele verden, og noen av de gassene er flere tusen ganger sterkere enn CO2. Utslippet av HFK-gasser øker stort, spesielt i utviklingsland.

Ifølge Vidar Helgesen ligger det også næringsmuligheter for Norge i avtalen.

– Norge er ledende innen kjøleteknologi og norske næringsaktører har gode muligheter til å tilby løsninger når HFK skal fases ut, sier Helgesen.(Vilkår)

Vidar Helgesen Klima
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.