Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Valgplakat i Kurdistans hovedstad Erbil med oppfordring om å stemme ja til uavhengighet. Bildet er tatt 24. august. Foto: Balint Szlanko/AP/NTB Scanpix
Valgplakat i Kurdistans hovedstad Erbil med oppfordring om å stemme ja til uavhengighet. Bildet er tatt 24. august. Foto: Balint Szlanko/AP/NTB Scanpix les mer

Utenriks

Trolig folkeavstemning om selvstendig Irakisk Kurdistan i september

Nasjonalforsamlingen i det delvis selvstyrte Kurdistan i Irak har vedtatt at det skal holdes folkeavstemning om selvstendighet for regionen 25. september.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Vedtaket ble gjort i en avstemning i nasjonalforsamlingen fredag kveld.

73 av de 111 representantene i Iraks kurdiske nasjonalforsamling hadde møtt opp for å delta i debatten og den påfølgende avstemningen, som ble boikottet av Forandringspartiet og Den islamske gruppen, som begge vil at en folkeavstemning må utsettes på ubestemt tid.

Både irakiske og tyrkiske myndigheter fordømmer på det sterkeste en kurdisk folkeavstemning om et selvstendig Kurdistan. Myndighetene i Bagdad sier det er i strid med grunnloven, mens Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan har varslet at han vil innkalle til et ekstraordinært sikkerhetsmøte 22. september for å drøfte hvilke tiltak tyrkiske myndigheter kan iverksette for å forsøke å sette en stopper for folkeavstemningen.(Vilkår)

Utenriks
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.