Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
De er langt flere enn bare «the 1 per cent»: Norge har 2,9 prosent dollarmillionærer. Foran oss ligger Kuwait (bildet) med 3,8 prosent dollarmillionærer. Øverst troner Sveits med 4,3 prosent dollarmillionærer. Foto: YASSER AL-ZAYYAT
De er langt flere enn bare «the 1 per cent»: Norge har 2,9 prosent dollarmillionærer. Foran oss ligger Kuwait (bildet) med 3,8 prosent dollarmillionærer. Øverst troner Sveits med 4,3 prosent dollarmillionærer. Foto: YASSER AL-ZAYYAT les mer

Privatøkonomi

På denne listen er det bare Sveits og Kuwait som slår oss

Ingen har flere dollarmillionærer per innbygger enn Sveits, Kuwait – og Norge. Og antallet skyter i været.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Det blir stadig flere dollarmillionærer i verden, og spesielt i Norge, viser en ny rapport fra Capgemini Consulting. Fra 2015 til 2016 fikk Norge 18 000 flere dollarmillionærer.

Det tilsvarer en økning på 13,2 prosent i Norge. I gjennomsnitt økte andelen dollarmillionærer med 7,5 prosent per land, viser rapporten 2017 World Wealth Report.

– Norge har hatt en stor vekst i antall dollarmillionærer over flere år, sier Johan Bergström, leder for finansielle tjenester hos Capgemini Consulting. Han antar det er spesielt prisutviklingen i boligmarkedet og veksten på børsen som har slått gunstig ut for de nå 154 700 norske dollarmillionærene.

– Mange nordmenn har investert i hytter eller sekundærboliger, og nytt godt av den sterke prisveksten, sier Bergström.

For å telle med på listen, holder det nemlig ikke å bo i et dyrt hus. Rapporten gjelder bare personer som har en investerbar formue på over 1 million dollar, det vil si formue utenom primærbolig, samleobjekter og forbruksvarer. Årets boligprisnedgang i Oslo og landet for øvrig er ikke medregnet i årets rapport, men Bergström utelukker ikke at det kan gi svakere vekst i dollarmillionærer her til lands fremover.

Også Sverige har en kraftig økning av dollarmilionærer, med en oppgang på 13,1 prosent fra 103.000 til 116.00 i 2016.

Norge slår USA

I andel dollarmillionærer ligger Norge helt i teten med 2,92 prosent, kun slått av Sveits og Kuwait. Både Japan, Tyskland, USA og Sverige ligger bak oss.

Her er ti-på-topp-listen over land med høyest andel dollarmillionærer:

1. Sveits 4,29 prosent

2. Kuwait 3,84 prosent

3. Norge 2,92 prosent

4. Japan 2,27 prosent

5. Hong Kong 2,01 prosent

6. Tyskland 1,56 prosent

7. Østerrike 1,52 prosent

8. USA 1,48 prosent

9. Nederland 1,36 prosent

10. Sverige 1,17 prosent(Vilkår)

Formue Oslo Norge Kuwait Sveits Privatøkonomi
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.