Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Oslo Børs. Foto: Nicklas Knudsen
Oslo Børs. Foto: Nicklas Knudsen les mer

Børs

Ny rekorddag på børsen

Subsea 7-aksjen ledet an oppgangen på Oslo Børs torsdag.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

I Europa var aksjemarkedene samlet sett noe opp torsdag. I USA finleser investorene Trumps-administrasjonens skattereformforslag, som blant annet inkluderer en reduksjon i selskapsskatten fra 35 prosent til 20 prosent, mens personskatten foreslås forenkles fra syv til tre intervaller.

Sammenlignet med tidligere forslag ser det ut til at forslagene vil kunne gi større stimulanser til den økonomiske veksten, siden middelklassen for en større del av de planlagte skattelettelsene, skriver DNB Markets i en oppdatering.

På Oslo Børs ble det ny toppnotering torsdag: Hovedindeksen steg 0,46 prosent til 782,60 poeng, og det ble omsatt for 3.444 millioner kroner.

Subsea 7-aksjen var blant de mest omsatte, og markerte seg med 3,5 prosent stigning til 131,60 kroner. Arctic Securities har oppgradert aksjen fra en salgsanbefaling til en kjøpsanbefaling med kursmål 150 kroner.

I analysen viser meglerhuset til at kontantstrømmen for lete- og produksjonsselskaper bedres, samtidig som de fundamentale forholdene i oljemarkedet har bedret seg betydelig hittil i 2017. Dette, kombinert med tilgjengelige SURF-ordre til en estimert verdi på 10 milliarder dollar de neste 15 månedene, en slankere kostnadsbase, og en bedret markedsposisjon, bør gjøre Subsea 7-aksjen til en interessant investering på vei inn i 2018, mener Arctic Securities.

Analysesjef Frederik Lunde i Carnegie knytter Subsea 7-oppgangen til flere faktorer, og viser blant annet til at oljeprisen og sektoren generelt er opp, kommentarer om at Snorre 2040-kontrakter kan komme snarlig, samt at Statoil torsdag tildelte TechnipFMC en EPCI-kontrakt for Peregrino fase 2-prosjektet.

I shipping-markedet fremhever Nordea Markets torsdag at meglerhuset ser lovende etterspørselsutsikter for Golden Ocean. Meglerhuset viser til at etterspørselen etter tørrbulkshipping har vært sterk så langt i år, primært drevet av en økning i den kinesiske stålproduksjonen.

«Under vårt besøk i Kina i september, ble det tydelig at økningen i stålproduksjonen skyldes høyere aktivitet innen boligbygging. Eksperter på industrien pensler inn vekst i sektoren på 5–10 prosent på årsbasis i 2018, hvilket gir stålproduksjonen i Kina ben å gå på.

Nordea Markets gjentar sin kjøpsanbefaling på Golden Ocean, men nedjusterer sitt kursmål til på aksjen til 76 kroner fra tidligere 80 kroner. Nedjusteringen begrunnes hovedsakelig med at utsikter til fallende skipsverdier i løpet av de nærmeste 12 månedene.

Golden Ocean Group steg 3,5 prosent til 64,30 kroner, omsatt for 154 millioner kroner.

For øvrig falt Nel-aksjen 2,1 prosent til 2,79 kroner torsdag etter at selskapet etter børsslutt onsdag hentet 220 millioner kroner gjennom en rettet emisjon på 88 millioner aksjer til kurs 2,50 kroner. Til sammenligning sluttet Nel-aksjen opp 1,8 prosent til 2,85 kroner onsdag.

Norne Research skriver i en oppdatering torsdag at Nel-kursen i emisjonen virker kunstig lav i forhold til sluttkurs, og meglerhuset mener det er mulig at kursen er blitt satt av de nye høykvalitetsinstitusjonene som selskapet sier de har fått som nye aksjonærer.

«Dette er store kunder som når de får muligheten til det kan være like firkantet på pris som kalkulatorene de har brukt til å regne ut hva som er riktig pris på aksjen i dag. NEL er fortsatt et lite børsnotert selskap på Oslo Børs med en markedsverdi og lønnsomhet som gjør at de fleste institusjonelle investorer ikke har hatt nok datapunkt til å ha mandat til å investere i aksjen. Dess flere store kontrakter selskapet signerer dess raskere vil selskapet begynne å tjene penger», skriver meglerhuset.(Vilkår)

Oslo Børs DNB Markets Subsea Europa USA Børs
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.