Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Nordmenn reiser for mye og for lite klimavennlig, ifølge en rapport fra FIVH. Foto: Skjalg Bøhmer Vold
Nordmenn reiser for mye og for lite klimavennlig, ifølge en rapport fra FIVH. Foto: Skjalg Bøhmer Vold les mer

Klima

Ny rapport: Nordmenns reiselyst er en trussel for Norges klimamål

Gjennomsnittsnordmannen reiser 2 millioner kilometer i løpet av livet, viser en ny rapport fra FIVH. Utviklingen står i sterk kontrast til klimamålene.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

2 millioner kilometer tilsvarer 4.000 turer frem og tilbake mellom Oslo og Trondheim. 52 prosent av reisevirksomheten skjer med bil, 37 prosent med fly.

– Det er åpenbart at det trengs en pakke av virkemidler for å oppnå de klimakuttene som trengs i transportsektoren, sier Anja Bakken Riis, leder i miljøorganisasjonen Framtiden i våre hender (FIVH), til Dagsavisen.

- Uten å ha på plass løsninger

Ifølge organisasjonen vil ikke Norge klare å innfri sine internasjonale forpliktelser og redusere klimagassutslippene med 40 prosent de neste tolv årene, ved å fortsette dagens politiske kurs.

– Når det gjelder flytrafikken, ser vi at det skjer en positiv teknologiutvikling blant annet på elfly. Men Avinor planlegger å mer enn doble utenlandstrafikken innen 2040, uten å ha på plass løsninger som lar veksten skje på en bærekraftig måte, sier Riis.

Hun understreker at nordmenn allerede per dags dato flyr ti ganger så mye som en gjennomsnittlig europeer.(Vilkår)

FIVH Klima
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.