Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Arbeiderparti-leder Jonas Gahr Støre på vei ut fra kontoret på Stortinget. Foto: Gunnar Blöndal
Arbeiderparti-leder Jonas Gahr Støre på vei ut fra kontoret på Stortinget. Foto: Gunnar Blöndal les mer

Politikk

Støre innrømmer at han burde ha ryddet opp i egen økonomi

Ap-leder Jonas Gahr Støre tar selvkritikk og sier at han burde ha ryddet opp i sine fondsinvesteringer før valget.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

På vei inn til Aps sentralstyremøte i ettermiddag, der partiet skal evaluere det dårlige valgresultatet, tok Ap-leder Jonas Gahr Støre selvkritikk for måten hans personlige økonomi ble en for stor sak i valgkampen.

Selvkritikk

DN omtalte i valgkampen at Ap-leder Jonas Gahr Støre hadde plassert deler av sin formue i fond som ikke fulgte tilsvarende etiske retningslinjer som Oljefondet.

Da DN første gang intervjuet ham om det i valgkampen, mente han at det var helt uproblematisk å eie fondet som Ap-leder, men sa at han skulle selge seg ut dersom han ble statsminister. Etter DNs omtale av saken, valgte han likevel å selge seg ut.

På spørsmål fra DN i dag tar han selvkritikk for sin håndtering av hele saken.

– Partisekretær Stenseng har uttalt at Ap-medlemmer har gitt tilbakemelding om at saken skulle vært ryddet vekk før valgkampen. Er du enig?

– Ja, jeg skulle gjerne sett at vi ikke kom i den situasjonen i valgkampen. Det tok mye plass, og hvis jeg hadde kunnet gjøre grep som gjorde at det ikke ble en sak i valgkampen, så skulle jeg gjerne ha gjort det, sier Jonas Gahr Støre, og legger til før han går inn på møtet i sentralstyret:

– Det tar jeg selvkritikk på.

Burde ryddet

Det var partisekretær Kjersti Stenseng som uttalte til NRK i dag morges at Ap har fått tilbakemelding om at sakene rundt Ap-leder Jonas Gahr Støres personlig økonomi burde ha vært ryddet vekk før valget.

– Saken i seg selv er ikke så kritikkverdig, men den burde vært ryddet vekk før valget og håndtert bedre, sa Stenseng til NRK om tilbakemeldingene.(Vilkår)

Arbeiderpartiet Jonas Gahr Støre Kjersti Stenseng Stortingsvalget 2017 Politikk
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.