Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger

Utenriks

Amazon får skatteregning i milliardstørrelse

Europakommisjonen fortsetter sitt hardkjør mot internettgigantene og beordrer nå Amazon til å betale nærmere 2,4 milliarder kroner i skatt til Luxembourg.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Med sin danske konkurransekommissær Margrethe Vestager i spissen har Europakommisjonen gått knallhardt til verks for å tvinge Silicon Valley-selskapene til å betale mer skatt i Europa.

Nå har Amazon fått en regning på 250 millioner euro i skatt som må betales til vesle Luxembourg.

– Luxembourg ga ulovlige skattefordeler til Amazon. Som et resultat av det ble tre fjerdedeler av Amazons inntekter ikke beskattet, sier Vestager.

I fjor ble Apple beordret til å betale 13 milliarder euro – tilsvarende 122 milliarder kroner – i skatt til Irland. Over ett år etter EUs bot har Irland ikke krevd inn pengene. Europakommisjonen besluttet derfor onsdag å sende saken til EU-domstolen.

– Vi forstår at noen saker kan være mer komplekse enn andre, men for å gjenskape konkurransen må medlemslandene gjøre nødvendige fremskritt, sier Vestager.

– Vi er ekstremt skuffet, og avgjørelsen er unødvendig, svarer irske myndigheter i en pressemelding.(Vilkår)

Amazon Skatt EU Utenriks
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.