Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Konsernsjef Bjørn Kjos i Seattle tidligere i år. Foto: Gunnar Blöndal
Konsernsjef Bjørn Kjos i Seattle tidligere i år. Foto: Gunnar Blöndal les mer

Luftfart

Norwegians frakter flere og billigere

September ble enda en måned der flyselskapet Norwegian hadde over tre millioner passasjerer. Men inntektsnivået faller igjen.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Totalantallet passasjerer som fløy med Norwegian i september var like under 3,2 millioner. Det er en økning på cirka 14 prosent fra samme periode i fjor. Det opplyser selskapet i en pressemelding. Det er den samme økningen som selskapet opplevde i august.

Det var også en økning for total trafikkvekst, som er antall passasjerkilometer, og tilgjengelige setekilometer med henholdsvis 29 og 28 prosent. Fyllingsgraden var på 90 prosent og marginalt opp.

Derimot faller inntekt pr. passasjer pr. kilometer (yield) med syv prosent fra samme måned i fjor. Også enhetsinntektene, inntekt pr. sete pr. kilometer, falt med syv prosent.

Aksjemarkedet har merket seg fallet i inntektsnivået. Norwegian-aksjen gikk ned 5,5 prosent da Oslo Børs åpnet torsdag, en time etter at rapporten kom.

Konsernsjef Bjørn Kjos kommenterer tallene slik:

– Vi er godt fornøyd med at stadig flere passasjerer velger Norwegian når de skal ut og reise, ikke minst i jobbsammenheng. Vi opplever stabilt god etterspørsel i Skandinavia, men veksten er størst på selskapets interkontinentale ruter. Global ekspansjon er viktig for å styrke konkurranseevnen i et marked med sterk konkurranse, men også for å bidra til økt verdiskaping der vi flyr, sier konsernsjef Bjørn Kjos i pressemeldingen.

Månedlige trafikktall pleier å ha stor betydning for Norwegian-aksjen. Aksjen ga en avkastning på hele 20 prosent i september.

Mye på gang

Selskapet gjennomførte 99,6 prosent av de planlagte flygningene i september og punktligheten var 77,9 prosent.

Det har skjedd mye for selskapet i den siste tiden. DN skrev i slutten av september at flere og flere velger å satse på et kursfall i Norwegian. Det skjedde etter at Kjos og styreleder Bjørn Kiese kjøpte aksjer for 200 millioner kroner.

Norwegian har i tillegg fått på plass USA-lisens for sitt britiske datterselskap og fått på plass en feederavtale med EasyJet.

Norwegians nye ruter fra London til Singapore, Denver og Seattle startet denne måneden. Samarbeidet med EasyJet gjør at Norwegian nå har langdistanseruter til og fra London Gatwick. (Vilkår)

NORWEGIAN AIR SHUTTLE ASA

Omsetning Vis alle regnskapstall

Les mer

Kilde: Proff.no

Norwegian Fly Bjørn Kjos Luftfart
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.