Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Veidekke solgte boliger for for 900 millioner kroner i tredje kvartal. Avbildet er Veidekkes konsernsjef Arne Giske. Foto: Elin Høyland
Veidekke solgte boliger for for 900 millioner kroner i tredje kvartal. Avbildet er Veidekkes konsernsjef Arne Giske. Foto: Elin Høyland les mer

Eiendom

Boligsalget over halvert for Norges største entreprenør

Veidekke solgte 72 boliger i Norge i tredje kvartal, et fall på 56 prosent fra tredje kvartal året før.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Boligpriser

Klikk på kartet for å søke på boligpriser i et område du er interessert i.

Boligprisene fortsatte å falle i september, ifølge den landsomfattende bruktboligprisstatistikken som Eiendom Norge la frem onsdag. På landsbasis falt de nominelle prisene 1,6 prosent. Samtidig fortsetter antall usolgte boliger i markedet å øke.

Norges største entreprenørselskap, Veidekke, merker også at boligmarkedet har roet seg litt ned siden i fjor.

– Det er fremdeles stor interesse for prosjektene våre, men vi opplever at kundene bruker noe lengre tid på kjøpsprosessen. Dette er spesielt merkbart i Oslo, sier konsernsjef Arne Giske, som legger til at det markedssituasjonen er mer normal i Stockholm og de andre byene i Norge.

I tredje kvartal solgte Veidekke, som opererer i både Norge og Sverige, 187 boliger totalt. I Norge ble det solgt 72 boliger. Til sammenligning solgte selskapet 165 boliger i Norge i tredje kvartal i fjor. Det er en nedgang på 56 prosent på et år.

Solgte for 900 mill.

– Det lave boligsalget i kvartalet er et resultat av få boliger til salgs. De store salgsvolumene i foregående kvartal sikrer en fortsatt høy produksjon, sier Giske.

Veidekke solgte boliger for for 900 millioner kroner i tredje kvartal, hvorav selskapets andel var 660 millioner kroner. Ved kvartalsslutt hadde Veidekke 3251 boliger i produksjon, der selskapets andel var 2505.

Tilsvarende tall i andre kvartal 2017 var 3564, der Veidekke hadde en andel på 2890 boliger. (Vilkår)

Eiendom
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.