Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Sentralbanksjef Mario Draghi i Den europeiske sentralbanken (ECB). Foto: FRANCOIS LENOIR/Reuters/NTB Scanpix
Sentralbanksjef Mario Draghi i Den europeiske sentralbanken (ECB). Foto: FRANCOIS LENOIR/Reuters/NTB Scanpix les mer

Makroøkonomi

ECB bekymret over hvor fort euroen styrker seg

Rådsmedlemmene i Den europeiske sentralbanken er bekymret over eurostyrkingen og svak lønnsvekst, men vil holde seg til planen om å avslutte obligasjonskjøpene neste år.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Rådsmedlemmer i Den europeiske sentralbanken (ECB) vil gå videre med planene om å avslutte de månedlige kjøpene av gjeld på 60 milliarder euro i eurosonen neste år, til tross for bekymring for svak lønnsvekst og styrket euro, ifølge Financial Times.

Det var bred støtte blant rådsmedlemmene om at fortsatt pengepolitisk støtte er nødvendig, ifølge referatet, og at en endring av politikken i så fall må skje gradvis.

Det fremgår av referatet fra det seneste ECB-rådsmøte, melder Bloomberg News torsdag.

– Enhver revurdering av den pengepolitiske holdningen må gjøres på en veldig gradvis og forsiktig måte, står det i referatet.

«Euroen trenger å bli overvåket»

Rådsmedlemmer i Den europeiske sentralbanken (ECB) hadde en innledende diskusjon om fremtidig pengepolitikk og vurderinger som kan komme til å guide en endring i bruken av sentralbankens virkemidler.

Et syn ble fremmet om at forholdene i økende grad talte for at intensiteten i den støtten pengepolitikken kan tilpasses, og kan gi en mulighet til å skalere ned verdipapirkjøpsprogrammet.

Rådsmedlemmene uttrykte bekymring for hastigheten rundt den nylige eurostrykningen, og ble enige om at den trenger å bli overvåket.

Så langt i år har euroen styrket seg mer enn 10 prosent mot dollaren, og 2,90 prosent mot kronen.

En euro koster torsdag ettermiddag 9,35 norske kroner. (Vilkår)

ECB Mario Draghi Euro Den europeiske sentralbanken Makroøkonomi
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.