Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
National Rifle Association (NRA) sitt hovedkvarter i Fairfax, Virginia. Foto: REUTERS/Larry Downing/File Photo
National Rifle Association (NRA) sitt hovedkvarter i Fairfax, Virginia. Foto: REUTERS/Larry Downing/File Photo les mer

Utenriks

USAs våpenlobby åpner for nye regler for halvautomatiske våpen

Våpenlobbyen NRA oppfordrer amerikanske myndigheter til å vurdere nye restriksjoner rundt halvautomatiske våpen i etterkant av masseskytingen i Las Vegas.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

National Rifle Associations (NRA) ber de føderale myndighetene vurdere hvorvidt såkalte «bump stocks», en innretning som festes på halvautomatiske våpen for å øke skytetakten, er i samsvar med loven, og om de burde være gjenstand for ytterligere restriksjoner.

Oppfordringer kommer i etterkant av masseskytingen i Las Vegas, der massedrapsmannen Stephen Paddock hadde flere innretninger på våpnene sine. 58 mennesker ble drept i massakren og 489 såret.

USAs president Donald Trumps talskvinne, Sarah Huckabee Sanders, sier på en pressebrifing torsdag at presidenten er åpen for å «ha en samtale om bump stocks», men at han ikke ønsker å ta forhastede beslutninger underveis i en etterforskning. Det melder Fox News på Twitter.(Vilkår)

Stephen Paddock USA Las Vegas NRA Sarah Huckabee Sanders Utenriks
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.