Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Rex Tillerson sammen med president Donald Trump 11. august. Foto: JIM WATSON/AFP/NTB scanpix
Rex Tillerson sammen med president Donald Trump 11. august. Foto: JIM WATSON/AFP/NTB scanpix les mer

Utenriks

Axios: «Alle» i Det hvite hus tror eller vet Tillerson kalte Trump for en idiot

USAs utenriksminister Rex Tillerson ville på en pressekonferanse onsdag ikke kommentere om han kalte president Donald Trump for en idiot. Nå melder Axios at det er enighet om saken i Det hvite hus.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Onsdag hasteinnkalte USAs utenriksminister Rex Tillerson til en pressekonferanse for å stoppe ryktene om at han skal ha måttet bil overtalt for å fortsette som utenriksminister.

Tillerson ville ikke kommentere NBCs rapport om at Tillerson i sommer kalte presidenten for en idiot. Senere benektet en talsperson for Tillerson at han har sagt det.

– Visepresidenten har aldri måttet overbevise meg om å forbli som utenriksminister, for jeg har aldri hatt noen tanker om å gå av, sa Tillerson under pressekonferansen.

Siden har flere amerikanske medier skrevet om en svært misfornøyd Tillerson, og at fremtiden hans er usikker til tross for pressekonferansen. Nyhetsnettstedet Axios er kjent for å ha et svært godt kildenettverk i Det hvite hus, og har laget en liste punkter hvor de sammenligner Tillersons fortid som konsernsjef i ExxonMobil, et av verdens største selskaper, med posisjonen han har i dag.

Nettstedet skriver blant annet følgende:

  • Tillerson var spesielt mektig, selv til å være sjef i et så mektig selskap. Og han styrte et en av verdens mest hierarkiske bedriftskulturer.
  • Stemningen i utenriksdepartementet i USA er dårlig, og ingen der tror Tillerson har noe makt som utenriksminister.
  • Forholdet mellom Trump og Tillerson er dårlig.
  • «Alle» i Det hvite hus tror Tillerson kalte Trump for en idiot.

Politico: Fortsatt uklar fremtid

Det er ikke bare Axios som skriver dystre saker om Tillersons periode som utenriksminister. Politico beskrev tidligere i uken forholdet mellom Trump og utenriksministeren som muligens et av de vanskeligste mellom noen i deres posisjoner noensinne, og skriver at fremtiden som utenriksminister fortsatt er usikker.

Mens Tillerson er vant til effektivitet, en tydelig struktur og å kjøre sitt eget løp i Exxon, må han nå forholde seg til relativt unge og uerfarne tjenestefolk i et kaotisk miljø, skriver Politico.

Trump og Tillerson har vært uenige om en rekke saker offentlig. Tillerson var imot å forlate Parisavtalen, mener USA må forholde seg til atomavtalen med Iran og Trump har motsatt seg Tillersons forsvar av Qatar etter at nabolandene blokkerte det lille landet, ifølge Politico.

I starten av oktober skrev Trump på Twitter at Tillerson kaster bort tiden ved å bruke diplomati i konflikten med Nord-Korea.(Vilkår)

USA Exxonmobil Rex Tillerson Donald Trump Det hvite hus Utenriks
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.