Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
USAs president Donald Trump hilser på Saudi-Arabias kong Salman under hans besøk til kongedømmet i mai i år. Foto: BANDAR AL-JALOUD/AFP Photo/ NTB Scanpix
USAs president Donald Trump hilser på Saudi-Arabias kong Salman under hans besøk til kongedømmet i mai i år. Foto: BANDAR AL-JALOUD/AFP Photo/ NTB Scanpix les mer

Utenriks

USA selger rakettsystem til Saudi-Arabia for 15 milliarder dollar

Den amerikanske regjeringen har godkjent salget av det avanserte missilforsvarssystemet THAAD for 15 milliarder dollar til Saudi-Arabia.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Det bekreftet USAs utenriksdepartement fredag.

– Dette salget fremmer amerikanske sikkerhets- og utenrikspolitiske interesser, og det støtter den langsiktige sikkerheten til Saudi-Arabia og Gulf-regionen i møte med iranske og andre trusler i regionen, heter det i en uttalelse fra departementet.

THAAD står for Terminal High Altitude Area Defense og er et forsvarssystem mot mellomdistanseraketter.

Systemet har allerede blitt levert til Saudi-Arabias naboer Qatar og De forente arabiske emirater. Den siste utplasseringen av rakettforsvaret i Sør-Korea førte til at Kina leverte inn en formell protest på grunn av frykt av at systemet kan rettes mot dem.

Salget vil bli gjennomført om Kongressen ikke motsetter seg avgjørelsen i løpet av de neste 30 dagene.(Vilkår)

Saudi-Arabia THAAD De forente arabiske emirater Kina USA Utenriks
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.