Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Innbyggere ser på en vei som ble ødelagt av orkanen Nate i Casa Mata i Costa Rica. Foto: JUAN CARLOS ULATE/Reuters/NTB Scanpix
Innbyggere ser på en vei som ble ødelagt av orkanen Nate i Casa Mata i Costa Rica. Foto: JUAN CARLOS ULATE/Reuters/NTB Scanpix les mer

Utenriks

Orkan på vei mot Mexico og USA – 28 bekreftet døde

Orkanen Nate tiltok i styrke fredag da den fortsatte sin ferd mot Mexico og sørkysten av USA. 28 er bekreftet døde i Mellom-Amerika.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Vinden er på omkring 33 meter per sekund og karakteriseres som en kategori 1-orkan, ifølge USAs nasjonale orkansenter (NHC).

Ifølge prognosene vil Nate nå Mexico sent fredag kveld lokal tid, og den amerikanske sørkysten sent lørdag eller søndag morgen.

Cancúns guvernør Carlos Joaquín sier stormen ventes å passere øst på Yucatán-halvøya, men advarer mot at ekstremt regnvær kan utløse en nødssituasjon uansett. Myndighetene i Mexico har stengt skoler i syv kystbyer i påvente av stormen.

New Orleans, som ble rammet av orkanen Katrina i 2005, og andre byer på sørkysten i USA følges tett av NHC.

– Vår største trussel er ikke nødvendigvis regn, men sterk vind og stormflo, sier ordfører i New Orleans Mitch Landrieu.

Nate har allerede rukket å påføre store ødeleggelser i Mellom-Amerika. I Nicaragua er 13 døde, ifølge visepresident Rosario Murillo. I Costa Rica, hvor det ble erklært katastrofetilstand, omkom ti personer. I Honduras døde tre personer, mens to mistet livet i El Salvador. Totalt er over 30 personer savnet.

USA slikker ennå sårene etter to kraftige orkaner i august og september. Harvey la store deler av Texas under vann, og Irma herjet langs Floridas vestkyst.(Vilkår)

USA Mexico Rosario Murillo Costa Rica Tropiske stormer Utenriks
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.