Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

– Det finnes ingen grunn til at det skal være problemer mellom Tyskland og Tyrkia, sier Tyrkias utenriksminister Mevlut Cavusoglu i et intervju med Der Spiegel. Foto: Mary Altaffer/AP Photo/NTB Scanpix
– Det finnes ingen grunn til at det skal være problemer mellom Tyskland og Tyrkia, sier Tyrkias utenriksminister Mevlut Cavusoglu i et intervju med Der Spiegel. Foto: Mary Altaffer/AP Photo/NTB Scanpix les mer

Utenriks

Tyrkia ønsker normalisering med Tyskland

Tyrkias utenriksminister Mevlut Cavusoglu sier han ønsker å normalisere forholdet til Tyskland.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

– Det finnes ingen grunn til at det skal være problemer mellom Tyskland og Tyrkia. Hvis dere går ett steg i vår retning, går vi to steg i deres retning, sier Cavusoglu i et intervju med det tyske nyhetsmagasinet Der Spiegel.

Utenriksministeren sier Tyrkia vil kunne samarbeide med tysk-tyrkiske Cem Ozdemir, som i det tyske valget er blitt valgt inn for De grønne i Forbundsdagen i Berlin. Det er ventet at Ozdemir kan få plass i en ny regjeringskoalisjon.

I forrige uke tok Tyrkias statsminister Binali Yildirim til orde for å starte «et nytt kapittel» med Berlin. Forholdet mellom Tyrkia og Tyskland må repareres, sa han.

Det bor rundt 3 millioner personer av tyrkisk opprinnelse i Tyskland.(Vilkår)

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Tyskland Binali Yildirim Cem Özdemir Mevlut Cavusoglu Tyrkia Utenriks
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.