Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
En mann vader igjennom en oversvømt strandvei idet sentrum av orkanen Nate nærmer seg Biloxi i Mississippi. Foto: MARK WALLHEISER/Getty Images/AFP/NTB Scanpix
En mann vader igjennom en oversvømt strandvei idet sentrum av orkanen Nate nærmer seg Biloxi i Mississippi. Foto: MARK WALLHEISER/Getty Images/AFP/NTB Scanpix les mer

Utenriks

Orkanen Nate har nådd USA

Ekstremværet Nate har nådd USAs fastland med en vindstyrke på omkring 38 meter per sekund.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

38 meter per sekund, eller drøyt 137 kilometer i timen, vil si at Nate er oppgradert til en kategori 1 orkan, ifølge USAs nasjonale orkansenter (NHC). Det er utstedt orkanvarsel i delstatene Mississippi, Alabama, Louisiana og deler av Florida.

Det var ventet at Nate ville ytterligere tilta i styrke, men det har foreløpig ikke skjedd. Søndag morgen lokal tid sier prognosene at orkanen vil bli nedgradert til en tropisk storm.

Langs kysten av Mississippi kan det oppstå stormflo på mellom 2,1 og 3,2 meter, ifølge NHC.

Stormen svekket seg noe på sin ferd fra Mellom-Amerika i retning USA. Det ble advart mot at den kunne nå land i Mexico, men unngikk å treffe Yucatán-halvøya.

Stormen har allerede ført til dødelig flom i Mellom-Amerika. I Nicaragua førte Nate til to uker med nesten konstant regnvær. Minst elleve personer mistet livet der. I Costa Rica mistet syv personer livet. Der er 15 fortsatt savnet. I Honduras er tre omkommet og tre savnet.

Nate er den fjerde orkanen som rammer USA på to måneder.(Vilkår)

Nate USA NHC Alabama Orkan Utenriks
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.