Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

Sonos One er Sonos første stemmestyrte høyttaler. Foto: Sonos
Sonos One er Sonos første stemmestyrte høyttaler. Foto: Sonos les mer

Teknologi

Sonos går for talestyring

En ny høyttaler skal frigjøre deg fra Sonos-appen. Men i Norge må vi vente på funksjonaliteten.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Onsdag ettermiddag lanserte Sonos en ny høyttaler, Sonos One. I tillegg til all funksjonaliteten man er vant med fra Sonos, som multiromstøtte og avspilling fra flere musikk-apper på ett sted, satser Sonos nå sterkt på talestyring.

Talestyring er en av de store trendene innen hjemmeelektronikk nå og stadig flere produkter kan styres med stemmekommandoer. For at dette skal virke må høyttalerne være koblet til et system som kan tolke stemmekommandoene og svare på dem. I øyeblikket er det Amazons Alexa-tjeneste som er den dominerende i markedet, men også Google Assistant har begynt å få godt fotfeste.

Sonos har ved lansering valgt å integrere Alexa i Sonos One, men Google Assistant og talestyring av Spotify er på vei. I løpet av neste år skal Sonos-anlegget også kunne styres via Apples Siri. Det gjør Sonos foreløpig til den første produsenten som støtter flere talestyringstjenester samtidig.

Ulempen, spesielt for oss nordmenn, er at man må bo i et marked hvor taletjenesten fungerer for å utnytte funksjonaliteten, i det minste må man avfinne seg med å kommunisere på engelsk eller tysk med høyttaleren.

Funksjonaliteten for talestyring går ut over bare styring av musikk. Selve høyttaleren er bare koblingen mellom brukeren og systemet, som kan gjøre langt mer enn å styre musikk. Man kan også styre smarthusfunksjoner, handle på nett og søke etter informasjon.

Sonos One kommer i sort og hvit farge. Foto: Sonos

Sonos One

Sonos One er en lett redesignet utgave av den eksisterende Play:1-høyttaleren til Sonos. Størrelsen er den samme, men det er gjort noen endringer i utseendet.

Sonos One kan fungere som frittstående høyttaler, gå inn i et eksisterende Sonos-anlegg og brukes som surround-høyttaler hvis man har en Sonos Playbar eller Playbase koblet til tv-en.

Høyttaleren består av to høyttalerelementer, diskant og mellomtone, hver med sin egen forsterker. Talekommandoene oppfattes av seks mikrofoner med støykansellering og ekkokansellering.

Sonos One er tilgjengelig fra 24. oktober for 1999 kroner.(Vilkår)

Forbrukerelektronikk Sonos Amazon Alexa Google Assistant Teknologi
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.