Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Regnet og uværet på Sørlandet gjorde skader for en halv milliard kroner. Her da Topdalselva gikk over sine bredder og gjorde store skader ved Drangsholt mellom Kristiansand og Birkeland. Foto: Tor Erik Schrøder/NTB Scanpix
Regnet og uværet på Sørlandet gjorde skader for en halv milliard kroner. Her da Topdalselva gikk over sine bredder og gjorde store skader ved Drangsholt mellom Kristiansand og Birkeland. Foto: Tor Erik Schrøder/NTB Scanpix les mer

Klima

Skader for en halv milliard etter storflommen på Sørlandet

Målt i skadeomfang er flommen på Sørlandet for en drøy uke siden en av de verste flommene i nyere tid. Det er kommet 3.000 skademeldinger.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Finans Norge anslår at erstatningene for skadene som er meldt inn er på rundt 500 millioner kroner. I tillegg kommer skader på en rekke biler og båter. Summen baserer seg på tall fra Finans Norge og Norsk Naturskadepool.

Bakgrunnen for flommen var at det i løpet av den første helgen i oktober og den påfølgende mandagen falt dobbelt så mye nedbør over Aust- og Vest-Agder som det vanligvis gjør i løpet av hele september eller oktober. Det førte til ekstremt høy vannføring og omfattende skader i de to fylkene. Deler av Rogaland ble også rammet av flommen.

– Vann gjør ofte svært stor skade. Det tar gjerne lang tid å tørke opp, så vann er mer krevende enn vind når det gjelder reparasjon og gjenoppbygging i etterkant av uværet, sier kommunikasjonssjef Stine Neverdal i Finans Norge.

Hun sier at tallene de nå går ut med er foreløpige og kommer til å endre seg. Forsikringsselskapene har styrket bemanningen for å hjelpe de berørte.

Finans Norge administrerer Norsk Naturskadepool, der alle skadeforsikringsselskaper i Norge er medlemmer. Tallene inkluderer ikke skader på biler, båter, campingvogner eller skader på infrastruktur.(Vilkår)

Storm Flom Norsk Naturskadepool Finans Norge Sørlandet Klima
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.