Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Ole Robert Reitan har planer om å åpne 40 nye butikker på ett år, men kjeden mister fortsatt markedsandeler ifølge tall fra analysebyrået Nielsen. Foto: Tomas Larsen
Ole Robert Reitan har planer om å åpne 40 nye butikker på ett år, men kjeden mister fortsatt markedsandeler ifølge tall fra analysebyrået Nielsen. Foto: Tomas Larsen les mer

Handel

Her er vinnerne og taperne innen dagligvare

Rema varslet at kjeden var tilbake på sporet, men ferske tall viser at Reitans lavpriskjede fortsatt taper andeler.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Nielsens dagligvarebarometer for tredje kvartal 2017 viser at Rema mistet 0,2 prosent markedsandel.

De to største grupperingene Norgesgruppen og Coop deler markedsandelene Rema mister jevnt mellom seg og vokser med 0,1 prosent poeng.

Rema har tidligere signalisert at den negative tendensen er et tilbakelagt stadium.

- Det er ikke tvil om at grafen nå har snudd. Vi hadde en utfordrende vinter. Nå er vi der vi mener vi bør være også på markedsandeler, sa Jan Frode Johansen som er administrerende direktør i Rema Franchise i august.

Remas bestevennstrategi har fått mye av skylden for den negative utviklingen.

For to uker siden forsvant Rema-toppen Lars Kristian Lindberg brått ut av Reitans daligvareimperium. Det var Lindberg som satte bestevennstrategien ut i livet.

Rema har svart på den negative utviklingen med å skru opp etableringstakten.

– Vi skal åpne 40 butikker. Det er mye høyere åpningstakt enn noen gang tidligere, bortsett fra ved oppkjøp. Da begynner vi å komme der vi bør være, uttalte Jan Frode Johansen i august.

Ole Robert Reitan har innrømmet at det siste året har vært tøft.

– Vi har aldri blitt testet på en slik måte før. Derimot har vi surfet på medgang i 38 år. Dette var første gang vi er blitt virkelig stresstestet, uttalte Reitan til DN.(Vilkår)

Handel
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.