Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Fransk vinproduksjon, som her ved vingården Coulée de Serran i Savennières, rammes av dårlig vær. Her vinmakeren Nicolas Joly, som jobber ute i den biodynamiske vingården. Foto: Berit Keilen/NTB Scanpix
Fransk vinproduksjon, som her ved vingården Coulée de Serran i Savennières, rammes av dårlig vær. Her vinmakeren Nicolas Joly, som jobber ute i den biodynamiske vingården. Foto: Berit Keilen/NTB Scanpix les mer

Utenriks

Laveste vinproduksjon i Europa på 36 år

Hagl, tørke og ekstremvær har rammet årets druehøst i Europa. Produksjonsnivået kommer til å bli det laveste siden 1981.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Den europeiske bondeorganisasjonen Copa-Cogeca meldte tirsdag at ekstremvær har svekket årets avling med 14 prosent. Enkelte steder har så mye som en tredel av avlingen gått tapt. Vinproduksjonen er dermed nede på 145 millioner hektoliter i år.

Det er den laveste vinproduksjonen i Europa siden 1981.

– De to største vinprodusentene, Frankrike og Italia, er hardt rammet, sier formannen for Copa-Cogenas vindivisjon Thierry Coste.

I Frankrike har produksjonen sunket med 18 prosent sammenlignet med i fjor. Italia opplever på sin side en nedgang på hele 26 prosent.

– Vinkvaliteten er fortsatt veldig høy. Kombinasjonen av høy kvalitet og lav kvantitet kan føre til en prisøkning, sier Coste.

EU vinproduksjon utgjør snaue 60 prosent av verdens totale produksjon.(Vilkår)

Europa Frankrike Italia Vin Vinproduksjon Utenriks
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.