Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Donald Trump langer ut mot nyhetskanalene på tv som han mener er både partiske, forvridde og falske. Foto: Mandel Ngan/AFP photo/NTB scanpix
Donald Trump langer ut mot nyhetskanalene på tv som han mener er både partiske, forvridde og falske. Foto: Mandel Ngan/AFP photo/NTB scanpix les mer

Utenriks

Trump truer tv-kanaler

USAs president Donald Trump antyder at TV-selskapet NBC kan miste tillatelsene sine fordi NBC-kanalene publiserer «falske nyheter».

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

I en Twitter-melding onsdag beskyldte Trump TV-selskapet for å spre falske nyheter.

– Når blir det på sin plass å vurdere lisensen deres? spurte presidenten.

Kanalene i NBC-nettverket får tillatelser til å kringkaste fra det statlige organet Federal Communications Commission. Lederen for kommisjonen er oppnevnt av Trump. Senere samme kveld fortsatte Trump tiraden:

– Nyhetskanalene er blitt så partiske, forvridde og falske at lisensene må bli utfordret og, om mulig, avskaffet. Ikke rettferdig for folket! fortsatte Trump.

– Avskyelig

Det er likevel lite sannsynlig at Trump eller hans medarbeidere kan fjerne tillatelsene til medier de ikke liker, ifølge nyhetsbyrået AP. Både USAs grunnlov og lovverket som regulerer amerikanske medier garanterer pressefrihet.

Trump har reagert svært sterkt etter at NBC meldte at presidenten i sommer skal ha tatt til orde for en kraftig økning i antallet amerikanske atomvåpen. Både Trump og USAs forsvarsminister Jim Mattis insisterer på at presidenten aldri sa noe slikt.

– Det er rett og slett avskyelig at pressen kan skrive hva enn de vil, sa Trump under en pressekonferanse onsdag.

Han la imidlertid til at han ikke ønsker nye, formelle restriksjoner mot mediene.(Vilkår)

Donald Trump NBC Jim Mattis Utenriks
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.