Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Frode Nilsen, administrerende direktør i LNS. Foto: Marius Fiskum
Frode Nilsen, administrerende direktør i LNS. Foto: Marius Fiskum les mer

Industri

– Vi er på rett vei

Entreprenøren Leonhard Nilsen & Sønners resultat går fortsatt i minus, men er på rett vei, ifølge administrerende direktør Frode Nilsen.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Leonhard Nilsen & Sønner, Nord-Norges største entreprenør, har slitt kraftig de seneste årene, og endte med et underskudd på hele 475 millioner kroner i 2015. I fjor gikk det litt bedre i konserntoppen, Leonhard Nilsen & Sønner Eiendom as, men resultat før skatt endte igjen i minus, med 75 millioner kroner.

Driftsresultatet snudde imidlertid i pluss, hjulpet av kostnadskutt og bedre utsikter i jernmalm-markedet. Regnskapet ble ellers belastet blant annet med tap på nesten 40 millioner kroner etter salget av det islandske datterselskapet LNS Saga. Tross nedleggelse av kulldriften på Svalbard, råder det optimisme i selskapet.

– Det er litt tidlig å kommentere årets status konkret, men det ser ut til at vi er på rett vei. Gjelden er forbedret og vi jobber fortsatt hardt med å forbedre vår egen situasjon, sier administrerende direktør Frode Nilsen til DN.

LNS regner med lavere aktivitet i år, og beskriver prispress og sterk konkurranse fra utenlandske entreprenører i det norske markedet. Samtidig rapporterer LNS om markert prisoppgang i første kvartal i år i jernmalm, men prisene har falt mye tilbake i andre kvartal. Selskapet arbeider kontinuerlig med å redusere kostnadene også i denne virksomheten.(Vilkår)

Leonhard Nilsen & Sønner Eiendom as, årsresultat 2016 (i MNOK) 2016 2015 Endring
Omsetning 2694 2348 14,7 %
Driftsresultat (ebit) 74 -271 -%
Resultat før skatt -75 -475 -%

Leonhard Nilsen & Sønner

  • Nord-Norges største entreprenør, med flere enn 1.000 ansatte.
  • Drifter gruver for andre, blant annet Store Norske på Svalbard, og eier også egne gruver, som Rana Gruber. Er også entreprenør og bygger veier og tunneler. Eier Rana Gruber.
  • Driver også den største entreprenørbedriften på Island, og har også stor virksomhet på Svalbard og Grønland. Er eid av to grener av Nilsen-familien.
Vis mer
LNS Industri
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.