Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Microsoft-grunnlegger Bill Gates på Cevita. Formuen hans har økt med 63 milliarder kroner fra 2016. Foto: Per Ståle Bugjerde
Microsoft-grunnlegger Bill Gates på Cevita. Formuen hans har økt med 63 milliarder kroner fra 2016. Foto: Per Ståle Bugjerde les mer

Finans

Bill Gates med formue på 702 milliarder

Tirsdag publiserte forretnings- og finanstidsskriftet Forbes en oversikt over de 400 rikeste personene i USA.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Listen toppes av it-gründeren Bill Gates med en formue på 702 milliarder kroner. Det er opp 63 milliarder kroner fra året før. Nummer to på listen er gründer og investor i Amazon, Jeff Bezos. Hans formue er anslått å være 643 milliarder kroner. Det er en økning på 114,4 milliarder fra 2016. Investeringsguru Warren Buffett er nummer tre på listen med en formue på 615 milliarder kroner, som er en økning på 98,6 milliarder kroner.

De ti rikeste i USA: Formue:
Bill Gates 702 milliarder kroner
Jeff Bezos 643 milliarder kroner
Warren Buffett 615 milliarder kroner
Mark Zuckerberg 560 milliarder kroner
Larry Ellison 465 milliarder kroner
Charles og David Koch 382 milliarder kroner

Michael Bloomberg

369 milliarder kroner
Larry Page
351 milliarder kroner
Sergey Brin 342 milliarder kroner

Nummer fire på listen er Facebook-sjef Mark Zuckerberg med en formue på 560 milliarder kroner. Det er en økning på 122 milliarder kroner fra 2016. På femteplassen er forretningsmannen Larry Ellison med en formue på 465 milliarder kroner, som er opp 76,5 milliarder kroner fra 2016. Nummer seks og syv på listen er toppsjefene og brødrene Charles Koch og David Koch med en formue på 382 milliarder kroner. Det er en økning på 51,2 milliarder kroner. Den tidligere New York borgermesteren Michael Bloomberg er ifølge listen USAs åttende rikeste person med en formue på 369 milliarder kroner.

For første gang i historien må du ha en nettoformue på 15,8 milliarder kroner for å være en del av den av den amerikanske Forbes- listen. Det er en økning på over tre milliarder kroner siden i fjor. De ti første personene på listen har alle økt formuene sine med minst 7,89 milliarder siden fjorårets rangering.

Et av de mest nevneverdige fallene på listen står Donald Trump for. Formuen til den amerikanske presidenten skal ha falt rundt 4734 millioner kroner. En tøft eiendomsmarked i New York, en dyr rettssak og presidentkampanje skal ha vært noen av årsakene, skriver Forbes.

Blant de 22 nykommere som har entret listen er 14 av de er entreprenører. Av disse finner vi navn som Netflix-grunnlegger Reed Hastings og Arizona iste-grunnlegger Don Vultaggio.

DN oppdaterer saken. (Vilkår)

Forbes Bill Gates Amazon Jeff Bezos Warren Buffet Finans
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.